Varaždincima i Varaždinkama podijelit će se 2014 uskršnjih pisanica

Objavljeno: 14.04.2014. 13:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: eVaraždin.hr

Ususret Uskrsu, najvećem kršćanskom blagdanu, Radio Sjeverozapad, Varaždinska Županija, Grad Varaždin i Gradske tržnice Varaždin darivat će Varaždince i Varaždinke uskršnjim pisanicama.

Čak 2014 pisanica podijelit će se građanima na Veliki četvrtak, 17. travnja, na Gradskoj tržnici, kako bi se započela jedna lijepa tradicija, a glavni je cilj da pisanice dobe i oni naši sugrađani koji si ih ne mogu priuštiti.

– Ideja o podjeli pisanica je potekla od našeg djelatnika Branka Filipića, a mi na Radiju Sjeverozapad smo to podržali jer smatramo da je ideja odlična. Želja nam je da potaknemo ljude na mir, dobro i pozitivno razmišljanje. Pisanice će biti ukrašene, a dijelit će se i vino. Ovo je način da našim građanima poklonimo jedan znak pažnje – rekao je Enver Muminović, direktor Radija Sjeverozapad, koji je i glavni inicijator ove akcije.

Pisanice će u četvrtak, od 9 sati ujutro, dijeliti djelatnici Radija Sjeverozapad, župan Predrag Štromar, gradonačelnik Habuš i Predrag Ciglar, direktor Gradskih tržnica.

– Riječ je o očuvanju lijepe tradicije darivanja pisanica povodom najvećeg kršćanskog blagdana. Građanima će se podijeliti 2014 pisanica, a nadam se da će taj broj pisanica sljedeće godine biti još veći. Veći dio posla odradit će Radio Sjeverozapad, a pozivamo sve naše sugrađane da se pridruže i dođu po svoje pisanice – istaknuo je župan Štromar.

Komentari