Varaždincima u molitvi protiv abortusa podrška sa svih strana

Objavljeno: 06.03.2015. 11:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Udruga Betlehem

U svijetu je od početka ovogodišnjeg molitvenog bdijenja spašeno 87 života za koje znamo. Varaždin i Hrvatska imaju svoje plodove -  spašen je jedan život u Vukovaru, ističe Vjeran Grabant, predsjednik Udruge Betlehem Varaždin...

Tu smo ispred bolnica, stojimo i molimo pokazujući da je svaki ljudski život vrijedan, od začeća. Mi ovdje stojimo za majke i očeve i tek začetu djecu, kaže čelnik Udruge Betlehem koja je organizator svjetske pro-life molitvene inicijative u Varaždinu.

- Velika je ovo stvar koja se događa unazad godinu dana, u prigodno vrijeme u Hrvatskoj. Naime, trenutno smo u polovini korizmene kampanje. Svi volimo sigurnost i imati kontrolu u svojem životu, ali čim se začne novi život u utrobi majke, tada roditelji preuzimaju odgovornost da i to dijete ima priliku uživati sigurnost u prvih devet mjeseci u majčinoj utrobi. To se nastavlja i kasnije, tako da djetetu dajemo priliku da sam kontrolira igru vlastitog života – naglasio je Grabant dodavši da ponekad dajemo veću važnost okolnostima nego životu, koji ima najveću moguću vrijednost.

- Nije lagano. Nije. Imati sigurnost i kontrolu nad životom je ono što svi želimo - mi molimo za to, jer svaki ljudski život ima i značenje i svrhu, bez obzira na okolnosti – rekao je Vjeran Grabant.

Danima u kojima vjernici mole ispred OB Varaždin, često im se priključuju novi molitelji, stoga se nadaju da će lijepo vrijeme biti poticaj novim moliteljima, da im se pridruže.

- Do sada smo imali desetak smjena u kojima su aktivni ponajviše vjernici župe sv.Vid  (kapucini) ali to se iz dana u dan mijenja. Imamo molitelje iz Sraćinca i iz Podravine jednog gospodina koji putuje iz Gole (mjesto u Koprivničko-križevačkoj županiji, oko 74 km udaljeno od Varaždina). Tu su i časne sestre uršulinke koje su cijelo vrijeme s nama u molitvi i ispred Bolnice. No, mi znamo da nas molitvom prate i mnogi drugi ljudi posvećenog života, kao i vjernici laici u Varaždinskoj biskupiji. Nama to puno znači, i to se itekako osjeti. Bogu hvala za ovo molitveno zajedništvo – kaže predsjednik varaždinske Udruge Betlehem koja se prihvatila organiziranja isključivo miroljubive pro-life inicijative koju na nacionalnoj razini koordinira Petra Tišljarić.

Iz Udruge Betlehem pozivaju sve zainteresirane, koji žele čuti još mnogo neispričanih priča, koje osvajaju životnom istinom, iskustvom, otvorenošću..., da im se pridruže u utorak, 10. ožujka, u 19.45 sati u Kapucinskom samostanu na tribini o ovoj molitvenoj inicijativi.

Naime, potrajat će punih 40 dana i po prvi put je održana u našem gradu. Trajanje tribine je otprilike sat vremena.

Komentari