Varaždinska biskupija donirala novi EKG uređaj ŽB u Čakovcu

Piše: eVarazadin.hr

Objavljeno: 08.02.2014. 13:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Varaždinski biskup Josip Mrzljak pohodio je u petak Županijsku bolnicu u Čakovcu gdje je predvodio misno slavlje u prigodi proslave 22. svjetskog dana bolesnika te blagdana Majke Božje Lurdske i blagdana bl. Alojzija Stepinca.

Nakon mise, proslavljene u bolničkoj kapeli Leopolda Bogdana Mandića, biskup Mrzljak posjetio je u pratnji bolničkog dušobrižnika Marka Šmuca bolesnike i pacijente na nekoliko bolničkih odjela, te je u ime Varaždinske biskupije darovao čakovečkoj bolnici EKG uređaj za praćenje otkucaja srca nerođene djece, vrijedan 30 tisuća kuna.

Na misi u kapeli sudjelovali su predstavnici bolničke uprave na čelu s ravnateljem dr. Miroslavom Horvatom, medicinsko osoblje, te pokretni bolesnici s više odjela zajedno s vjernicima koji su spremni odazvati se bližnjem u bolesti, nemoći i drugoj potrebi. Biskupa Mrzljaka pozdravio je ravnatelj bolnice, rekavši kako se u Čakovcu ove godine navršava stogodišnja bolnička tradicija, a godišnje ova bolnica na 350 kreveta zbrinjava 14 i pol tisuća bolesnika.

Istaknuo je da ih proslava Svjetskog dana bolesnika u njihovoj bolnici svakako dodatno senzibilizira za potrebe bolesnika koji u nju dolaze. Zahvalio je bolničkom dušobrižniku na neumornoj duhovnoj skrbi kojom prati pacijente i bolesnike, te mu je zahvalio na aktivnostima koje ulaže u palijativni i humanitarni rad, osobito na organizaciji dostave humanitarne pomoći od tri i pol tone sanitarnog materijala iz Austrije.

Vlč. Šmuc pozdravio je sve okupljene te je istaknuo da je neosporna činjenica kako je svaki čovjek u bolesti potreban duhovne skrbi i pažnje kako bi bio u mogućnosti spoznati smisao svoje bolesti i trpljenja na koje se ne smije gledati kao na kaznu nego kao na priliku za promjenu života koji vodi do konačnog ispunjenja.

Biskup Mrzljak rekao je kako uz Svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske mnogi mole za ozdravljenje, napomenuvši kako zdravlje nije samo tjelesno, nego je još više duševno, dok je bolest duše grijeh s kojim se svatko treba suočiti i osloboditi ga se.

Komentari