Varaždinska policija slavi Dan policije i blagdan sv. Mihaela

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.09.2013. 14:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Google Maps

Policijska uprava varaždinska ovog će tjedna nizom aktivnosti obilježiti Dan policije, koji se slavi na blagdan svetog Mihaela, 29. rujna.

Tako će se već danas, 23. rujna u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu odigrati tradicionalni malonogometni turnir, s početkom u 15 sati.

U srijedu, 25. rujna od 8:30 do 11 sati organizirano je dobrovoljno darivanje krvi za djelatnike policije, kao i "Dan otvorenih vrata" za djecu iz dječjih vrtića i osnovnih škola u zgradi PU u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu. Djeca će od 9 do 13 sati moći razgledati izloženu policijsku opremu i tehniku, vozila, naoružanje i opremu kojom se policijski službenici koriste u svom radu.

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Varaždin u četvrtak će se u dvorani PU varaždinske u Milčetićevoj ulici, s početkom u 10:30 sati, održati edukacija policijskih službenika o pružanju prve pomoći.

Središnji dio obilježavanja Dana policije održat će se u petak, 27. rujna. U 8:30 sati položit će vijenci na spomen obilježje stradalima u Domovinskom ratu na varaždinskom groblju, a u 9 sati služit će se sveta misa u varaždinskoj katedrali. Nakon toga, u 10:15 sati u spomen sobi i kod spomen panoa PU varaždinske bit će položeno cvijeće, dok će se svečana akademija održati u 11 sati u HNK Varaždin.

Komentari