Varaždinska županija u Lendavi prezentirala bogatu turističku ponudu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 25.11.2013. 18:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Na 8. "Hrvatskom balu" u Lendavi Varaždinska županija predstavila se bogatim programom i prezentacijom vlastite turističke ponude.

Spomenuta manifestacija svake godine već se tradicionalno odvija u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva "Pomurje" iz Lendave, a njome se nastoji promovirati kako kultura tako i gastronomija hrvatskih krajeva i županija.

U ime Varaždinske županije, balu su prisustvovali vijećnica Skupštine Varaždinske županije, Vesna Dušak, zatim pročelnik Upravnog odijela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije, Martin Hajdinjak, te Elizabeta Dolenec kao direktorica turističkog ureda Turističke zajednice Varaždinske županije. Uz njih, bila je prisutna i v.d. direktorica poslovnih zona Štefica Španić.

Bogatu gastronomiju varaždinskog kraja predstavio je Hotel “Minerva”, a po njihovim recepturama spravljana su domaća nadaleko poznata jela.

Uz spomenuto, posjetitelji su imali prilike degustirati vina, kao i likere vinara i proizvođača likera s područja Županije.

U okviru Bala postavljena je i izložba našeg fotogarafa Andreja Švogera pod nazivom  “Varaždinskim krajem”, a u njoj će posjetitelji lendavskog hotela "Lipa" moći uživati sve do kraja prosinca.

Komentari