Varaždinske doule najavljuju novu radionicu za trudnice

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.11.2013. 19:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Varaždinske doule Tihana, Antonela i Katarina s velikom radošću najavljuju svoju novu radionicu za trudnice, kao i njihove partnere.

Na radionici će doule pokazati trudnicama tehnike opuštanja i masaže korisne u toku trudova i poroda, te će odgovarati na pitanja i nedoumice trudnica vezane za period trudnoće, poroda, dojenja i prvih dana majčinstva.

Što je doula?
Doula je profesionalna pratnja koja pruža podršku trudnici i rodilji tijekom trudnoće i prati je na porod, te joj pomaže u prvim tjednima majčinstva. I sama je prošla pozitivno iskustvo poroda.

Odlike koje krase doulu su smirenost, toplina, osjećajnost i izdržljivost, koja je ponekad potrebna ako je porod dugotrajan. Podrška koju pruža doula u potpunosti je podređena potrebama rodilje, bilo da je riječ o ohrabrivanju žene, emocionalnoj podršci, ili da joj pruži praktičnu pomoć koja je katkad jednako važna: dodati vodu, dozvati osoblje, olakšati bol tehnikama masaže, aromaterapije ili akupresure.

Doula ne obavlja poslove medicinskog osoblja niti se upliće u njihove odluke, ali surađuje sa osobljem kako bi rodilja imala što ljepše iskustvo poroda svog djeteta.
Ova će se radionica održati u petak 22. studenog od 18 do 20 sati u dvorani za sastanke na drugom katu Coning centra u Varaždinu.

Sve dodatne informacije mogu se saznati na broj mobitela 098/915 6917.

Komentari