Varaždinski autobusni kolodvor ide u prodaju

Objavljeno: 14.10.2012. 19:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Andrej Švoger / VT

Varaždinski autobusni kolodvor ide u prodaju, kao i nekretnine tvrtke AP u stečaju u Gospodarskoj ulici

Skupština vjerovnika u stečajnom postupku nad Autobusnim prometom Varaždin povukla je odgodu ovrhe nad nekretninama AP-a u Gospodarskoj ulici i Autobusnom kolodvoru.

Drugim riječima, i te će AP-ove nekretnine, kao i ostale dosad, uskoro ići “na bubanj”.

- Ovrha nad AP-ovim nekretninama pokrenuta je još prije tri godine, no mi smo zatražili odgodu ovrhe nad zgradom u Gospodarskoj ulici i nad Autobusnim kolodvorom zbog nastavka poslovanja. I dok su se ostale AP-ove nekretnine prodavale, te su dvije bile izuzete od prodaje. No, vjerovnici su odlučili da je toga dosta, budući da se u tih nekoliko godina ništa kvalitetno nije napravilo i shodno tome, odgodu povukli - pojasnio je stečajni upravitelj Velimir Slamar.

Neće biti problema u prijevozu putnika

Odluku o povlačenju zahtjeva za odgodom ovih će dana proslijediti Općinskom sudu koje će organizirati ročište i dražbu. Na pitanje hoće li tijekom prodaje biti kakvih problema u poslovanju AP-a i prijevozu putnika, Slamar je odgovorio da se ništa drastično neće promijeniti.

Podsjetimo, od otvaranja stečaja u AP-u u veljači 2009. godine pa do danas, ostvareni su prihodi od 265,5 milijuna kuna, dok su rashodi bili 265,7 milijuna kuna.

Za namirenje vjerovnika dosad je izdvojeno 16 milijuna kuna, s tim da su vjerovnici prvog isplatnog reda, radnici, namireni iz redovitog poslovanja poduzeća.

Što se tiče preostale imovine tvrtke, dosad su prodani autobusni kolodvori u Čakovcu, Murskom Središću i Ludbregu, te 39 autobusa i 10 dionica Croatia osiguranja.

Vjerovnici su, podsjetimo, u svibnju odlučili da AP u stečaju osnuje sestrinsku tvrtku koja bi trebala obavljati poslove prijevoza, no, Trgovački je sud tu odluku ukinuo.

Komentari