Restoran "Varaždinski bazeni" ide u stečaj, a 12 zaposlenika ostaje bez posla?

Objavljeno: 02.10.2012. 16:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Ilustracija

Na sjednici  varaždinskog Gradskog vijeća će se između ostalog danas odlučivati i o pokretanju stečajnog postupka nad trgovačkim društvom Restoran varaždinski bazeni d.o.o., koju su na sjednici 25. rujna donijeli članovi Upravnog vijeća Javne ustanove Gradski bazeni, osnivači društva.

Naime, zbog nemogućnosti podmirivanja obveza prema vjerovnicima, Skupština Varaždinskih bazena predložila je svom osnivaču sanaciju gubitka ili pokretanje stečajnog postupka. JU od njih potražuje oko 544 tisuće kuna, što Društvo ne može podmiriti.

Inače, TD Varaždinski bazeni bavi se pružanjem ugostiteljskih usluga i zapošljava 12 djelatnika, kojima sad prijeti otkaz. U njihovo je ime vijećnik Božidar Kolarić poslao dopis Gradskom vijeću kojim predlaže da se odluka o stečaju prolongira za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća kako bi se čula i strana ljdui koji ostaju bez posla.

No, vijećnici odluku nisu prihvatili, te će danas vrlo vjerojatno, i sami vijećnici potvrditi otvaranje stečajnog postupka nad Varaždinskim bazenima d.o.o. 

Komentari