Varaždinski biskup Mrzljak sudjelovao na beatifikaciji Miroslava Bulešića

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 29.09.2013. 12:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U pulskoj Areni u subotu, 28. rujna održanao je slavlje beatifikacije sluge Božjega Miroslava Bulešića.

Svečanu misau koja je počela u 11 sati predvodio je predstavnik Svetog Oca, pročelnik Kongregacije za kauze svetaca kardinal Angelo Amato u zajedništvu s biskupima i svećenicima iz domovine i inozemstva.

U ceremoniji beatifaikacije je sudjelovao i varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Ukratko predstavljen lik i životopis hrvatskoga mučenika Miroslava Bulešića.

Biskup Kutleša je istaknuo, kako je jedini povod za nasilje koje je dovelo do Bulešićeve smrti bila činjenica da je Sluga Božji bio kršćanin i svećenik. Drugih objašnjenja nema, ni političkih, ni etničkih. Stoga njegovi progonitelji nisu imali nikakav drugi povod za opravdanje svoga zlodjela.

Sveto je umro praštajući iz sveg srca svim svojim neprijateljima i progoniteljima. Svoj je mučenički život prikazao kao dragovoljnu žrtvu za Crkvu Božju, rekao je biskup Kutleša.

Kardinal Amato svečano je zatim pročitao apostolsko pismo pape Franje i proglasio vlč. Miroslava Bulešića blaženim. Nakon čitanja bule na latinskom i na hrvatskom jeziku otkrivena je velika slika Miroslava Bulešića. Relikvijar novoga blaženika, tkanina natopljena krvlju, na liturgijski prostor donio je blaženikov brat Josip Bulešić.

Komentari