Varaždinski Dani maturanata protekli u veselju i bez incidenata

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 22.05.2013. 18:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: Andrej Švoger/VT

Analizirajući stanje sigurnosti tijekom posljednjeg tjedna održavanja nastave za maturante, u vremenu od 13. do 17. svibnja, može se konstatirati da su maturanti položili ispit zrelosti, priopćeno je iz Varaždinske županije.

Institucije zadužene za organizaciju obilježavanja  kraja završetka srednjoškolskog obrazovanja i one koje su zadužene za sigurnost i poštivanje zakonskih odredbi pokazale su uvezanost i kvalitetu pristupa poslu.

Dani maturanata pripremani su ciljano kroz koordinacije s ravnateljima i prosvjetnim djelatnicima srednjih škola, Savjetom mladih Varaždinske županije, Državnim inspektoratom, Zavodom za hitnu medicinu Varaždinske županije, Centrom za socijalnu skrb i policijom, pod okriljem Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

U cilju senzibiliziranja maturanata kao uvod u dane maturanata policijski službenici su održali edukativna predavanja roditeljima i maturantima, odnosno učenicima završnih razreda srednjih škola na temu rizičnih ponašanja.

Ove godine novina je bila uvođenje građanskih ophodnji u sastavu koje su bili policajac, roditelj i profesor. Prema tjednom rasporedu za svaku srednju školu, u vrijeme završetka nastave, svoj su obol sigurnosti dali mnogi roditelji i profesori.

Neposredno prije i za vrijeme provođenja "maturantskih dana" inspektori Državnog inspektorata u suradnji s policijom proveli su desetke nadzora ugostiteljskih objekata i trgovina s ciljem utvrđivanja prekršaja iz domene Zakona o ugostiteljstvu, Zakona o trgovini i Kaznenog zakona. Tom priliko utvrđen je manji broj prekršaja za koje su podnijeti optužni prijedlozi.

Isto tako policija je svojim ophodnjama obuhvatila zone škola i bila nazočna na vlakovima koji su prometovali na relaciji Varaždin-Ivanec.

Angažmanom članova Savjeta mladih Varaždinske županije tijekom tjedna i povodom završne proslave dana 17. svibnja, sve aktivnosti su protekle u veselju i bez incidenata.           

Rezultat svih poduzetih aktivnosti u pripremi i tijekom održavanja Dana maturanata je da tijekom tog tjedna nije zabilježen niti jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a Zavod za hitnu medicinu nije imao niti jednu intervenciju.

Stoga iz Županije poručuju: Bravo za maturante, roditelje, prosvjetne djelatnike i sve koji su se uključili.

Komentari