Varaždinski i slovenski umirovljenici iz Vrbja družili se u Domu za starije

Objavljeno: 22.06.2015. 14:36

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 10:05

Foto: KZS Varaždin

Dugogodišnji prijatelji Kluba za starije osobe Varaždin, Udruga umirovljenika Vrbje posjetili su Varaždin, Klubaše te korisnike Doma za starije i nemoćne osobe koji djeluje u Zavojnoj ulici...

Naselje Vrbje smješteno je u Občini Žalec (SLO) koja je poznata po uzgoju hmelja kojeg nazivaju "zelenim" zlatom. Gosti iz Slovenije tijekom posjete Varaždinu razgledali su grad, muzejske zbirke te izveli kulturno - umjetnički program u Domu za starije, doznajemo od Milene Klinec, predsjednice Kluba za starije.

- Prijateljstvo Kluba i Udruge umirovljenika Vrbje traje više od deset godina, a krase ga brojna gostovanja i programi te zajednička druženja. Kako bi se domaćinima zahvalili na gostoprimstvu, članovi Udruge održali su kulturno-glazbeni program za Klubaše, korisnike Doma i druge goste u holu Doma za starije osobe Varaždin – kazala je Klinec.

Inače, Vrbje je u Sloveniji poznato po razvijenom kulturno-društvenom životu namijenjenom osobama starije životne dobi. Goste su dočekali članovi Kluba u tradicionalnim nošnjama te zbor Doma, a prigodne pozdravne riječi uputila im je Valentina Štefićar voditeljica Odjela soc. rada, radne terapije i dnevnog centra u Domu.

Nakon što je pročitala pozdravno pismo ravnateljice Doma Tamare Ljubić, goste su pozdravili Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije, te Milena Klinec predsjednica Kluba.
 

Komentari