Varaždinski odbojkaši nakon 20 godina u Drugoj ligi?

Objavljeno: 28.09.2012. 10:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Dvostruki prvaci Hrvatske i osvajači Hrvatskog kupa, odbojkaši Varaždin Volleya nakon 20 godina natjecanja u najvišem rangu hrvatske odbojke mogli bi preseliti u niži rang. Naime, Hrvatska odbojkaška udruga zbog neplaćanja dugovanja preselila ih je u Drugu ligu, no Varaždinici su se žalili. Hoće li njihova žalba biti uvažena znat će se 4. listopada, kada je zakazan Upravni odbor HOU-e...

Varaždinci su prošle sezone završili na predposljednjem mjestu. Ove sezone lige se podijelila u dvije jakosne skupine i varaždinski odbojkaši trebali su nastupiti u drugoj skupini. No, Donja Vežica koja je osvajanjem Druge lige, stekla pravo nastupa u Prvoj ligi nije uvrštena u drugu jakosnu skupinu.

Vežičani su tada uputili dopis Željku Jovanoviću, ministru znanosti, obrazovanja i športa u kojim su izrazili sumnju u namjere Hrvatska odbojkaša udruga da mimo pravila uvrsti Split umjesto Gornje Vežice u drugu jakosnu skupinu Prve lige.

Upravni odbor HOU- a potom je premijestio Varaždin Volley u Drugu ligu, a ušli su Vežičani, dok su posljednjeplasirani od prošle sezone, Splićani ostali u ligi.

-Zbog neplaćanja dugovanja Varaždin Volley je premješten u Drugu ligu. Varaždinci su se žalili, a žalba će biti razmotrena 4. listopada na Upravnom odboru Hrvatske odbojkaške udruge – rekao je direktor Hrvatske odbojkaške udruge, Zlatan Kovač.

Komentari