Varaždinski prirodoljupci u nedjelju organiziraju akciju “Za čistu Dravu”

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.03.2013. 10:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Facebook

Podsjećamo, u nedjelju, 3. ožujka, nakon prve akcije čišćenja obale rijeke Drave krajem prošle godine, varaždinski prirodoljupci ponovno preuzimaju inicijativu.

Varaždinka Spomenka-Silvia Lazar na Facebooku je pokrenula akciju "Za čistu Dravu" te poziva sve Dravoljupce, ekologe, prirodoljupce i sve ostale ljude dobrog srca i marljivih ruku da se pridruže akciji.

Krajem prošle godine organizirali smo prvu takvu akciju, također preko Facebooka. Okupilo nas se  dvanaestak i pred samu Novu godinu čistili smo smeće s dravske obale. Količine smeća koje se nakupi su nevjerojatne - rekla nam je Spomenka-Silvia Lazar.

Napomenula je kako je novo čišćenje obale bilo planirano ranije ove godine, no zbog snijega su akciju morali odgoditi.

Pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže u nedjelju u 13 sati, a zborno mjesto je kod Dravskih bazena. Ponesite sa sobom rukavice i velike vreće za smeće i pomozite Dravi da u proljeće opet bude lijepa i čista. Naravno, nakon čišćenja obale nastavit ćemo druženje uz vatricu, čaj i domaće klipiće - istaknula je gospođa Lazar.

Akciju "Za čistu Dravu" moglo bi ugroziti jedino povećanje vodostaja rijeke Drave, do kojeg bi moglo doći zbog toplijeg vremena i topljenja snijega. No budući da je organizatorica akcije u kontaktu s djelatnicima Hidroelektrane Varaždin, o eventualnoj odgodi akcije na vrijeme će obavijestiti javnost. 

Komentari