Varaždinski Student servis: Unatoč krizi ove godine poslova za studente ima na pretek

Objavljeno: 23.06.2015. 16:01

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 09:51

Foto: Siniša Sović

U Varaždinskom Student servisu ovih je dana ponuda poslova veća od potražnje, doznajemo od Čedomila Kekića, pomoćnika ravnatelja za zapošljavanje studenata. Poslodavci najviše traže sobarice, servirke, konobare i pomoćne radnike u kuhinji ...

Telefoni nam neprekidno zvone i svakodnevno ažuriramo iskazane potrebe poslodavaca koji našim članovima nude sezonske poslove, kazao je Kekić.

- Trenutno nismo u moćnosti zadovoljiti njihove želje jer studenti imaju ispite i kolokvije, a srednjoškolci spremaju i polažu mature.  Svake godine je tako, u sezoni su potrebe za radnom snagom velike i čim ona prođe, imamo obrnuTU situaciju – rekao je Kekić koji na poslovima zapošljavanja studenata radi već 40 godina.

U svojoj evidenciji Student servis ima više od 6.000 članova iz Varaždinske i drugih županija, te povremeno ili konstantno surađuje s više od 2.000 poslovnih partnera.

Javljaju nam se maturanti koji se spremaju na studij i studenti koji imaju taj status iz cijele Hrvatske. Podjednaki je broj mladića i djevojaka koje traže posao, a njihovi potencijalni poslodavci su uglavnom trgovački centri, tvornice poput VIS-a, Vindije, Koke... Skoro 70 posto registriranih poduzeća u Hrvatskoj spremno je zapošljavati putem Student servisa naše članove – ističe Kekić te dodaje kako ove godine prosječna satnica iznosi oko 20 kuna.

Student servis nudi privremene i povremene poslove svima koji žele raditi, kako bi stekli nova radna iskustva, ostvarili dodatne prihode ili se jednostavno pripremili za sve zahtjevnije tržište rada. Migracija studenata ne predstavlja nikakav problem za pronalazak posla, jer Varaždinci i Varaždinke s ispunjenim i podignutim Ugovorima mogu raditi gdje god žele.

- Mnogi od njih sami pronađu posao i zahvaljujući posredovanju Student servisa, isplate zarađenog novca su im zagarantirane. Naši članovi neki put brzo pronađu posao i u tome im dodatno pomaže isključivo njima namijenjena  internetska stranica – rekao je Kekić.

Poslodavci iz Istre i Dalmacije najviše traže sobarice, servirke, konobarice, konobare i pomoćne radnike u kuhinji. Na kontinentu, posla ima na utovaru i istovaru robe,  u buticima, skladištima trgovačkih centara, a tražene su i hostese.

Studenti i maturanti koji su u potrazi za poslom i žele se učlaniti u varaždinski Student servis (J. Merlića 9), dodatne informacije mogu potražiti radnim danom od 7 do 15 sati na telefon  042/312-900 ili poslati upit na e-mail : [email protected]

Komentari