186 novih studenata

FOTO: Varaždinskim studentima u HNK-u dodijeljeno 399 ugovora o stipendiranju

Objavljeno: 18.12.2016. 14:48

Zadnja izmjena: 18.12.2016. 14:49

Foto: Viktor Hranić

Kako bi se varaždinskim studentima olakšao studentski život, danas su na prigodnoj svečanosti održanoj u varaždinskom HNK-u novoj generaciji studenata uručeni ugovori o stipendiranju.

Tom prilikom, gradonačelnik Goran Habuš je uz svog zamjenika, Vjerana Radelića uručio ugovore o stipendiranju za novih 186 studenata. Uključujući i nove stipendiste, Grad Varaždin će ove akademske godine sveukupno stipendirati 399 studenata i srednjoškolaca deficitarnih zanimanja.

Gradonačelnik je posebno istaknuo zadovoljstvo stipendiranjem četvero srednjoškolaca deficitarnih zanimanja, budući da upravo srednjoškolska zanimanja nedostaju Varaždinu.

- Grad Varaždin i Varaždinska županija već dugi niz godina ulažu u obrazovanje, te nam je cilj poticati mlade da upisuju fakultete i tako dugoročno promijeniti sliku gospodarsku sliku grada i županije i ovaj poražavajući podatak o prosječnim plaćama od 4 tisuće kuna, te na taj način u budućnosti podići životni standard. - rekao je gradonačelnik.

Stipendije su se dodjeljivale na osnovu prosjeka ocjena, te je gradonačelnik napomenuo kako su stipendije odobrene svima koji su taj kriterij zadovoljili. Iz gradskog proračuna će se za nove ugovore izdvojiti 934 tisuće kuna, dok je ukupno za sve stipendiste planirano 2 milijuna kuna.

 

 

 

 

Komentari