Varaždinski učenici sudjelovali u pilot projektu "Kino i djeca"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.04.2013. 08:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Stotinjak varaždinskih učenika sudjelovalo je u utorak u pilot projektu "Kino i djeca" kojeg je provela  varaždinska VANIMA, a sufinancirao Grad Varaždin kroz program audiovizualne djelatnosti.

Učenici III. i V. osnovne škole Varaždin u varaždinskom su Kinu Galerija pogledali hrvatski dokumentarni film "Oblak" o tragično stradalom Luki Ritzu, nakon čega su imali priliku razgovarati s redateljem filma Miroslavom Sikavicom.

Pilot projekt nazvan "KID" završio je radom u tri grupe u kojima su osmaši analizirali film, a jedna od grupa bila je smještena i u dvorani za Gradska vijeća u Gradskoj vijećnici.

Učenici i njihovi učitelji odlično su prihvatili projekt koji će se od iduće školske godine provoditi kao dio medijske kulture na satu hrvatskog jezika.

Učenicima će se ponuditi suvremeni europski i hrvatski filmovi kao alternativa američkim, a uz gledanje filma, ovaj program koji je napravljen u suradnji s udrugom Djeca susreću umjetnost iz Zagreba, donosi i analitičku obradu pojedinog filma.

Analiza prati školski kurikulum, a obzirom na temu filma, donosi i razgovor s kompetentnom osobom o temi ili gostovanje autora filma.

Sve materijale za izvođenje programa, filmski program i analize sa stručnim voditeljima pripremile su udruge Djeca susreću umjetnost i VANIMA. Projekt je prošle školske godine održan na području Grada Zagreba i to s velikim uspjehom.

Komentari