Varaždinski vatrogasci otputovali u pomoć gasiteljima u Selcu i Crikvenici

Objavljeno: 24.07.2012. 11:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Alen Medjic / CROPIX

Gasiteljima koji se bore s požarima na području Selca i Crikvenice noćas je u pomoć otišlo čak 16 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe  Grada Varaždina i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Varaždinske županije. Riječ je o izvanrednoj, trodnevnoj mobilizaciji, a u varaždinskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi spremni su i za nove izvanredne pozive.

Inače, a području Dubrovnika već je treća smjena varaždinskih vatrogasaca koji se, u skupinama po četvorica, tamo izmjenjuju svakih 15 dana od sredine lipnja pa sve do sredine rujna.

Veliki požar na području Crikvenice i Selca u ovom trenutku gasi više od 350 vatrogasaca iz svih dijelova Hrvatske sa čak 85 vozila, a u pomoć je priskočila i Gardijska motorizirana brigada Oružanih snaga Hrvatske vojske sa stotinjak pripadnika. 

Gašenje požara otežava jaka bura koja, osim što omogućava vatri da se širi, onemogućava uzlijetanje kanadera pa su tako vatrogasci na zemlji prepušteni na milost i nemilost vatrenoj stihiji. 

Vatra prijeti i kućama u Selcu i Crikvenici, a stanovništvo je spremno na evakuaciju. Zatvoren je i dio Jadranske magistrale. Izmoreni vatrogasci cijelu noć su proveli na terenu no borba sa vatrenom stihijom i dalje traje.

Komentari