Varaždinski vatrogasci spasili život djevojčice na Braču

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 29.08.2013. 09:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Kao i tijekom posljednjih 20-tak godina, vatrogasci s područja Varaždinske županije dislocirani su na određena područja na priobalju radi sudjelovanja u intervencijama pri požarima na otvorenom prostoru, ali i drugim vrstama vatrogasnih intervencija.

Upravo jedna neuobičajena intervencija dogodila se 23. kolovoza prilikom povratka s požarišta kod Postira na cesti Supetar – Pučišća.

Vozeći se s dislociranim kombi vozilom DVD-a Bedenec, susreli su njemačke državljane koji uspaničeni traže pomoć. Naime, njihova djevojčica stara oko 10 godina ležala je uz sam rub ceste, natečenog lica, a od roditelja su doznali kako je došlo do uboda nepoznatog insekta.

Obavješteno je Vatrogasno operativno središte u Divuljama da se pošalje hitna medicinska pomoć iz Supetra. Prigodom početka čekanja hitne medicinske pomoći djevojčica gubi svijest te zapovjednik DIP-a Brač Saša Vuković u tom trenutku odlučuje da se vozilom postrojbe ona preveze u Supetar. Preko Vatrogasnog operativnog središta obavještava ekipu hitne medicinske pomoći u Supetru da stižu s unesrećenom djevojčicom.
Tijekom  vožnje stavljane su joj hladne obloge te otvorenima održavani dišni putevi, uz pomoć njezine majke koja je pošla s vatrogascima. Hitna medicinska pomoć uspješno joj je pružena u Supetru.

U ovoj intervenciji sudjelovali su zapovjednik DIP-a Brač te dislocirani vatrogasci iz Varaždinske županije Ivan Šoštar (DVD Ivanec), Nino Stolnik (DVD Klenovnik), Ivica Sedlar, Luka Košćak, Martin Košćak (DVD Gornji Kučan) i Marko Paska (DVD Gojanec).

Komentari