Varaždinski vrtić "Dječji svijet" predstavio projekt „Naš zajednički rast“ na Državnoj smotri

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 01.06.2013. 15:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: -

U Zagrebu je održana Državna smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja gdje su učenici osnovnih i srednjih škola imali priliku predstaviti svoje projekte i vlastite ideje za rješavanje društvenih, gospodarskih i kulturoloških problema svojih lokalnih zajednica.

Uz njih su, ove godine deveti put, tu priliku dobile i predškolske ustanove, tj. djeca vrtićke dobi koja su uz pomoć svojih odgajatelja predstavila vlastita rješenja problema koji proizlaze iz njihove zajednice.

Tako je i varaždinski dječji vrtić "Dječji svijet" sudjelovao sa svojim projektom pod nazivom „Naš zajednički rast“ čiji je cilj bio istovremeni upis dvoje dječaka s različitim specifičnim potrebama u redovan program. Na inicijativu roditelja, radi druženja i socijalizacije s drugom djecom, upisani su trogodišnjak koji ne govori te selektivno komunicira i šestogodišnjak koji ima sindrom hipoplastičnog lijevog srca (HLSL sindrom).

Dječaci su, zahvaljujući odgajateljima koji su svoj pristup prilagodili individualnim potrebama djece, upisani u redovan program. Rezultat toga je bio da svi roditelji i djeca surađuju međusobno bez ikakvih posebnih izdvajanja, a razvoj dječaka je u svakodnevnom napretku.

Ovaj hvale vrijedan projekt podržala je i Udruga Veliko srce malom srcu, prepoznajući važnost poučavanja djece od najranije dobi toleranciji, odgovornosti, ljudskim pravima i demokratičnosti, međusobnom razumijevanju i prihvaćanju, te odgovornosti za osobni razvoj ali i podržavanje razvoja drugih u našoj neposrednoj okolini.

Projekt vrtića "Dječji svijet", koji su provele odgajateljice Jelena Kežić i Kristina Škoranec pod vodstvom pedagoginje dječjeg vrtića, Ljubimke Hajdin, predstavljen je na Državnoj smotri projekata nakon što je između 29 projekta iz dječjih vrtića Varaždinske, Međimurske , Koprivničko – Križevačke i Bjelovarske županije odabran na Regionalnoj smotri kako bi predstavljao naveden županije na Državnoj smotri na kojoj su predstavljeni projekti odabrani na regionalnim smotrama županija iz cijele Hrvatske. 

Komentari