Varteks Di Caprio u sezoni očekuje grčevita borba za ostanak

Objavljeno: 30.08.2011. 11:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Rukometni klub Varteks Di Caprio prošlu je sezonu završio na solidnom jedanaestom mjestu rukometne Premijer lige. Ova sezona bit će najteža u posljednih deset godina. Varaždinske rukometaše čeka grčevita borba za ostanak.

Pripreme su momcima počele prije nešto manje od mjesec dana. Otišlo je deset igrača, a stigli su samo Brdar i Čolak. Pregovori oko dovođenja vode se sa još dva igrača. Stanje je teško, a Varteks je dva tjedna prije priprema u fazi okupljanja.

- Jako smo hendikepirani, u odnosu na prošlu sezonu, još se okupljamo i svaki dan dolazi netko novi. Nadam se da ćemo se ekipirati i probati ostati u ligi– zabrinuto je istaknuo trener Štimac.

Od prošlogodišnje ekipe ostali su samo Prole, Žganec, Ledinski i Štimac, otišla je cijela vanjska linija i golman. Trener nije bio informiran da će doći do tako teškog stanja pa se sada može pouzdati u dečke iz omladinske škole.

- Došao je golman, nadam se da će još netko doći. Nemamo financijskih sredstava, jako nam je teško. Nadam se da će nam neke tvrtke i sam grad pomoći jer šteta bi bilo da se prekine tradicija varaždinskog rukometa u prvoj ligi - kazao je Štimac.

Prije dvije godine Varteks Di Caprio stvorio je ekipu za sam vrh hrvatskog rukometa. Na polusezoni momci su završili na petom mjestu. Sponzori koje je pogodila recesija otkazali su i sve se raspalo.

- Šteta za tu sezonu prije dvije godine, jer smo imali strašnu ekipu, punu potencijala. Ekipa se borila za sam vrh i trebalo je nekako zadržati igrače - dodao je trener Štimac.

Iako je stanje teško, trener vjeruje u bolje sutra. Apelira na grad i sponzore da pomognu.

-Grad i sponzori trebaju pomoći, a u interesu grada je da ima prvoligaške klubove. Želim da Varteks bude jedna prava regionalna ekipa u kojoj će 90 posto ekipe činiti igrači iz naše omladinske škole.-zaključio je trener Tomislav  Štimac.

U prvom kolu Premijer lige Varteks Di Caprio za dva tjedna gostuje u Sisku, dok im tjedan dana poslije dolazi Spačva gdje bi Varteksovci trebali tražiti prve bodove u grčevitoj borbi za ostanak.



Komentari