Varteksu i ostalim tekstilcima pomoći će država

Objavljeno: 18.05.2011. 17:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Sastanak saborskih zastupnika iz Varaždina, gradonačelnika Ivana Čehoka i njegovog zamjenika Zlatka Horvata s premijerkom Jadrankom Kosor vezano uz pomoć varaždinskom gospodarstvu prošao je vrlo dobro.

Gradonačelnik Čehok rekao nam je da je premijerka na sastanku u Banskim dvorima prihvatila njegove i Horvatove argumente vezano uz državnu pomoć gospodarstvu.

- Premijerki smo rekli da se ne slažemo sa tipom segmentirane, jednostrane pomoći gospodarstvu. Izrazili smo mišljenje da treba pomoći i brodogradnji ali i tekstilnoj industriji, odnosno Varteksu, i premijerka je prihvatila naše mišljenje. Sutra idemo u ministarstvo financija na operativni dio sastanka da vidimo koje mogućnosti imamo i nakon toga znat će se model pomoći tekstilnoj industriji – rekao nam je gradonačelnik Čehok.

Na sutrašnji sastanak u ministarstvo financija trebali bi ići i gradonačelnik Čehok i njegov zamjenik Horvat ali i netko iz Varteksa kako bi s ministricom Martinom Dalić pokušali pronaći model rješavanja problema tekstilne industrije, odnosno Varteksa.

U petak će se u Hrvatskom saboru raspravljati o zakonu kojim bi se državna jamstva za brodogradnju pretvorila u javni dug. Čehok i Horvat već su nekoliko puta javno rekli da neće podržati takav zakon ako se ne nađe rješenje i za probleme ostalih grana gospodarstva, prije svega za probleme tekstilne industrije.

Premijerka je u utorak sazvala hitan sastanak o toj temi na koji su pozvani i Čehok i Horvat pa je zbog toga otkazana i sjednica varaždinskog Gradskog vijeća koja je bila sazvana za srijedu. Sjednica će biti održana tjedan dana kasnije.


Komentari