Vatrogasci iz Imbriovca u ubitačnoj utrci savladali 490 stepenica do 25. kata Zagrepčanke

Objavljeno: 18.12.2015. 18:50

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 07:13

Foto: DVD Imbriovec / Facebook

U sklopu sportsko rekreativnog događaja "Zagrepčanka 512" održana je i utrka vatrogasaca iz Hrvatske i Slovenije koji su morali savladati izazov penjanja, odnosno trčanja po 490 stepenica. Jedini predstavnici iz Varaždinske županije na ovom iscrpljujućem natjecanju bili su članovi DVD-a Imbriovec...

Podsjećamo, humanitarna utrka vatrogasaca „Zagrepčanka 512“ je utrka stubištem na 25. kat poslovne zgrade Zagrepčanka u Zagrebu. Pritom je potrebno savladati 490 stepenica i to u standardnoj zaštitnoj vatrogasnoj opremi, doznajemo od Kristijana Hercega, zapovjednika DVD-a Imbriovec.

- Za našu ekipu natjecali se Marko Novosel, Rajko Solar, Dario Pavličević, Josip Sović, Zoran Filipašić, Matija Sović i Valentino Pavličević. Bilo je to naše prvo sudjelovanje i namjeravamo se ogledati s konkurentima i iduće godine – ističe Herceg te dodaje kako će ekipa biti pojačana i kondicijski dobro pripremljena.

Od članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Imbriovec najbolji rezultat na subotnjem natjecanju ostvario je Marko Novosel izborivši plasman na 43. mjesto,  između 99 muških vatrogasaca koji su uspjeli završiti tu iscrpljujuću utrku.

Komentari