Vatrogascima iz ludbreške regije donacija američke humanitarne udruge

Objavljeno: 24.07.2012. 09:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Američka humanitarna udruga International Fire Relief Mission donirat će vatrogasnu opremu dobrovoljnim društvima ludbreškog kraja, piše ludbreg.hr

U projekt je uključeno svih pet vatrogasnih zajednica koje djeluju na području ludbreške regije, a projekt je pokrenulo Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrženica.

Cilj projekta je opremiti DVD-ove sa zaštitnom i svom drugom opremom koja im nedostaje.

Projekt je pokrenut krajem prošle godine, a početkom ove godine prikupljena su sredstva za realizaciju projekta.

U Ludbreg su stigli i predstavnici IFRM-a Ron Gruening i Gina Gruening te urednik časopisa Fire Resque 1 Rick Markley koji je ujedno i voditelj komunikacija u IFRM-u.

Udrugu je pokrenuo Ron Gruening kada je prije nekoliko godina posjetio Moldaviju i vidio u kakvim teškim uvjetima rade tamošnji vatrogasci.

- Svakodnevno prikupljamo opremu na pomoću cijele Amerike i zasad smo donirali zemlje na pet kontinenata. Donacije uključuju sve od osobne zaštite vatrogasaca, ručnog oruđa, pa i kompletnih vatrogasnih vozila. Mi nismo trgovina, već organizacija koja pomaže na način koji je u tom trenutku moguć. Osim donacije, uvijek prilikom posjeta određenoj zajednici i educiramo vatrogasce o korištenju opreme – ističi Gruening naglasivši kako zajednice u ludbreškom kraju mogu biti sretne zbog požrtvovnosti ovdašnjih vatrogasaca.

Donacija ludbreškim vatrogascima uključuje preko 150 kompleta zaštitnih odijela, 66 kompleta aparata za zaštitu dišnih organa (aparat, maska i dvije boce), pedesetak vatrogasnih kaciga. 

Komentari