Velik interes škola Varaždinske županije za projekte zaštite okoliša

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 15.02.2013. 18:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: ilustracija

Na natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavio se velik broj škola s područja Varaždinske županije.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je devet natječaja za projekte s područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Osnovne škole s područja Varaždinske županije javile su se na dvije vrste objavljenih natječaja.

Na natječaj za korištenje sredstava radi sufinanciranja izrade projektne dokumentacije za projekte obnovljivih izvora energije javile su se 23 škole. Radi se o osnovnim školama iz Bisaga, Brezničkog Huma, Ivanca, Jalžabeta, Klenovnika, Ludbrega, Ljubeščice, Maruševca, Novog Marofa, Petrijanca, Svetog Đurđa, Trnovca, Tužnog, Varaždinskih Toplica, Velikog Bukovca, Vinice, Visokog te Višnjice, kao i područnim školama Kuljevčica, Salinovec, Kelemen, Remetinec i Nova Ves.

Fond će sredstva dodjeljivati do iznosa od 1.400.000 kuna (s PDV-om) a prednost pri odabiru će imati ponude za izradu projektne dokumentacije za projekte korištenja obnovljivih izvora energije koji postižu veće smanjenje emisija stakleničkih plinova za manja uložena sredstva.

Za projekt zamjene postojeće i ugradnje nove, energetski učinkovite vanjske stolarije javilo se 19 škola: Bisag, Breznički Hum, Jalžabet, Ludbreg, Ljubeščica, Maruševec, Novi Marof , Petrijanec, područne škole Nova Ves i Strmec Podravski, osnovna škola Radovan, Sveti Đurđ, Svibovec, područne škole Drenovec i Gornja Poljana, osnovna škola Varaždinske Toplice, Veliki Bukovec, Vinica i područna škola Ladanje Gornje.

Na projekt povećanja energetske učinkovitost sustava unutarnje rasvjete javilo se 12 škola: Bisag, Breznički Hum, Cestica, Jalžabet, Ljubeščica, Ludbreg, Martijanec, Novi Marof, Podrute, Svibovec, Varaždinske Toplice i Visoko.

Komentari