Velik odaziv Varaždinaca na humanitarni koncert "Zagrljaj za Filipa"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.02.2014. 07:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: DND Varaždin

Humanitarni koncert pod nazivom "Zagrljaj za Filipa", koji je u Sportskoj dvorani Graberje održan u petak, 14. veljače, okupio je velik broj Varaždinaca.

Koncert je organiziralo Društvo Naša djeca Varaždin, s ciljem prikupljanja sredstava za ugradnju lifta u zgradi u kojoj živi Filip Kos, učenik 8. razreda VI. osnovne škole Varaždin, koji boluje od cerebralne paralize.

- Prodane su 1.092 ulaznice i velik broj ukrasa koje su izrađivali mali likovnjaci DND-a u iznosu od 872,50 kuna. Skupili smo 22.712,50 kuna, od čega plaćamo Sportsku dvoranu 3.750 kuna i razglas 2.000 kuna bruto. ZAMP se odriče svojih 10% zarade na autorska djela u korist humanitarne akcije, pa su stoga oni suorganizatori, a svi drugi su posao odradili gratis i tako omogućili čisti prihod od 17.000 kuna, koji će biti uplaćen izvršiocu radova ugradnje lifta u zgradi u kojoj živi Filip Kos - rekla je ravnateljica Društva Naša djeca Varaždin Đurđica Dropuljić.
 
Inače, u programu koncerta sudjelovali su polaznici stvaralačkih radionica Društva Naša djeca, njih 301 sveukupno - polaznici predškole, plesačice plesne igraonice i radionice suvremenog plesa, ritmike i baleta, break-danceri, latino plesači, Mali slavuji, gitaristi, violinisti, polaznici radionice sviranja sintisajzera i bubnjari. Program su vodili Lea i Kristijan iz VTV-a.
 
- Bilo je veselo, razigrano, dirljivo i dojmljivo. Filip je izjavio da mu je to bio najdraži petak u životu - rekla je Đurđica Dropuljić te dodala kako će DND nastaviti s akcijama prikupljanja pomoći, sve do skupljenih 119.000 kuna koliko treba za ugradnju dizala. Kako je rekla, Filipovi roditelji su već prikupili dio potrebnih sredstava, tako da je potrebno još oko 35.000 kuna.

Komentari