operativne snage u varaždinu

VELIKA FOTOGALERIJA!!! Evo kako je izgledala pokazna vježba ''U rukama anđela''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.05.2018. 15:20

Zadnja izmjena: 10.05.2018. 15:22

Foto: Luka Šalamun

Grad Varaždin danas je izveo pokaznu vježbu operativnih snaga sustava civilne zaštite „U rukama anđela“. Cilj  vježbe bio je praktična provjera plana evakuacije i spašavanja stanovništva, stanara zgrade Miroslava Krleže 1/2 te učenika i zaposlenika VI. osnovne škole Varaždin, kao i prikaz mogućnosti spašavanja stanovništva.

Operativne snage simulirale su spašavanje stanovnika kada su u pitanju akcidenti s opasnim tvarima, eksplozije i urušavanja, spašavanje s visina raznim tehnikama, gašenje požara višekatnog objekta, trijaža ozlijeđenih stanara, zbrinjavanje većeg broja ozlijeđenih osoba, te osiguranje šireg područja od mogućih posljedica pravovremenim prekidom prometa i obavješćivanjem stanovništva o pravilnim postupcima i radnjama za zaštitu. 

- Vježba je tekla točno prema planu. Vidjeli smo evakuciju djece iz VI. osnovne škole i za 2, 5 minute su sva djeca bila evakuirana i sve operativne snage su pokazale visoku razinu spremnosti i uvježbanosti za najteže situacije - rekao je dogradonačelnik Zlatan Avar i napomenuo kako je u pokaznoj vježbi bilo ugroženo puno ljudi te kako su ovom prilikom snage pokazale svoju novu opremu.

Voditelj vježbe je Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, a komentator/moderator svih scenarija vježbe je Božidar Horvat, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždin.

- Mi ovakve slučajeve nismo još imali na području grada Varaždina, ali smo spremni reagirati. Mi moramo brzo reagirati na situacije i moramo znati o čemu se radi u opasnim situacijama kako bi mogli brzo reagirati. Sve operativne snage iz Varaždina sudjelovale su u ovoj vježbi - rekao je Labaš.

Komentari