Veliki remi Varteks Di Caprija u Vinkovcima

Objavljeno: 18.12.2011. 08:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Rukometaši Varteks Di Caprija u subotu su napravili pravi pothvat. Protiv sedmoplasirane momčadi Premijer lige vinkovačke Spačve svojim su zajedništvom izvukli bod. Utakmica je završila 31-31 s tim da su Varteksovci deset minuta prije kraja susreta imali prednost od plus šest...

Trener Vladimir Vujović nije mogao računati na ozlijeđene vanjske igrače Sveteca i Rodika, a bez obzira na neigranje ove dvojice Varteksovci su stigli do boda.

Do pete minute igrao se izjednačen susret, no domaći igrači u dvije minute uspjeli su se odvojiti na plus tri da bi prednost od dva do tri pogotka održavali sve do 24. minute. Varteksovci su se u samoj završnici prvog dijela uspjeli približiti na pogodak zaostatka pa je s prednošću 15-14 Spačva otišla i na odmor.

Napomenimo još da je Varteks Di Caprio u prvom dijelu ostao bez isključenog pivota Prole koji je zaradio tri isključenja, te mladog Luke Trojka koji se ozlijedio.

U drugom dijelu igrala se izjednačena utakmica, a momčadi su se do 40. minute izmjenjivale u vodstvu od pogotka prednosti da bi novo desno krilo Varteks Di Caprija, Ivančanin Domagoj Peček trima pogocima u dvije minute prednost gostiju povećao na plus tri. U 44. minuti Spačva se ponovo vraća na pogodak zaostaka, no od 45. do 49. minute Varteks Di Caprio svoju je prednost povećao čak na plus šest.

Domaćin se konsolidirao i do 53. minute uspio smanjiti na 26-28. Varteks Di Caprio prednost od dva pogotka održavao je tri minute da bi se domaćin uspio približili na minus jedan. U 57. minuti Spačva izjednačuje na 29-29, te su ulazi u infarktnu završnicu.

U predposljednjoj minuti utakmice gosti su čak i poveli 31-30 da bi u posljednjoj minuti Domagoj Babić za Varteks Di Caprio postigao svoj 12 pogodak postavivši konačnih 31-31.

Spačva je u posljednjim minutama imala i meč loptu, ali ispriječio se vratar Varteks Di Caprija Matej Ašanin.

Trener Vujović bio je sretan i zadovoljan igrom svoje momčadi, te konačnim rezultatom uz sve probleme koje su mučile njegovu momčadi prije i za vrijeme utakmice.

- Moram istaknuti da smo imali katastofalno suđenje, no bez obira na isključenje Prole i ozljedu Trojka, te neigranje Sveteca i Rodika naše zajedništvo izvojevalo je ovaj odličan rezultat. Svi smo ponosni i ovo je nešto prekrasno, a nadam se da će se ova bajka nastaviti i na proljeće- istaknuo je zadovoljno trener Varteks Di Caprija Vladimir Vujović.

Najefikasniji kod Varteks Di Caprija bio je već spominjani Domagoj Babić s 12 pogodaka, dok su se kod domaćina istaknuli Marko Didić i Krunoslav Pahanić koji su svaki po sedam puta zatresli mrežu Varteksovaca, a raspoložen je bio vratar Spačve Rajković koji je skupio 19 obrana.

Ovo je bila posljednja utakmica Varteks Di Caprija u jesenskog dijelu sezone, a ujedno i posljednja ove godine.

Spačva-Varteks Di Caprio 31-31 (15-14)

Špačva: Juzbašić (6 obrane), Androš 4, Abramović, Gazić, Kalaica, Tomas 2, Mišić 3, Didić 7, Klarić, Pahanić 7, Rajković (19 obrana), Šunda 5, Raljević, Pongračić 1, Oroz 1, Perlić 1, Rimac

Trener: Josip Mečić

Varteks Di Caprio: Ašanin (6 obrana), Žitnjak (1 obrana), Hlapčić, Tači, Babić 12, Trojko 3, Marenčić 2, Brdar 2, Prole 2, Peček 4, Marčec 5, Žnidarić 1, Hirš, Varšić (1 obrana), Petrić

Trener: Vladimir Vujović



Komentari