VELV i Medijsko sveučilište surađuju s centrom Sveučilišta Alma Mater Europae

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.11.2013. 14:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: VELV

Veleučilište u Varaždinu, Medijsko sveučilište i Europski centar Sveučilišta Alma Mater Europae iz Maribora potpisali su Ugovor o međunarodnoj suradnji te suradnji kroz program Erasmus za akademsku godinu 2013/2014.

Tim ugovorom omogućit će se uključivanje u europske razvojne projekte, kao i razmjena nastavnika i studenata, kao i suradnja u podizanju kvalitete postojećih studija Medijskog sveučilišta odnosno Veleučilišta u Varaždinu.

Sveučilište Alma Mater Europae osnovala je Europska akademija znanosti i umjetnosti, u sklopu koje djeluje više od 1 500 znanstvenika i umjetnika, među kojima i 29 dobitnika Nobelove nagrade. Alma Mater Europea je svojim djelovanjem orijentirana na Podunavsku regiju pa će suradnja s Medijskim sveučilištem i Veleučilištem u Varaždinu i geografski i po strukturi studijskih programa omogućiti kvalitetno partnerstvo.

Alma Mater Europea – Europski centar u Mariboru ima akreditirane studijske programe na sva tri Bolonjska stupnja (preddiplomski, diplomski, i doktorski studij) u području Sestrinstva , Fizioterapije, Socijalne gerentologije, Upravljanja poslovnim sustavima, Financijskim uslugama, Ekoremediaciji i Europskim poslovnim studijima.

Ugovor su u ime institucija potpisali prof. dr. Ludvik Toplak i rektor Medijskog sveučilišta i dekan Veleučilišta prof. dr. sc. Marin Milković, koji je tom prigodom istaknuo kako će ova suradnja omogućiti još kvalitetnije uključivanje institucija u europske razvojne projekte, pristup europskim fondovima, usavršavanje nastavnika i studenata te niz drugih mogućih oblika suradnje.

Komentari