VIDEO: U općini Trnovec Bartolovečki poplavljeno oko 1000 domaćinstava

Objavljeno: 14.09.2014. 14:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Izvor: galerija-images/poplave trnovec bartolovecki rujan 2014

Gotovo 1000 mještana općine Trnovec Bartolovečki angažirano je u proteklih 48 sati na obrani stambenih i gospodarskih objekata od poplava i podzemnih voda koje prijete svim mjestima općine od Trnovca do Zamlake.

Dvjestotinjak pripadnika svih dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja općine već dva dana rade na ispumpavanju voda iz obiteljskih kuća, a riječ je o gotovo polovici svih domaćinstva od njih ukupno 2000 u općini. U obrani obiteljskih kuća od ulaska vode pomaže veliki broj članova sportskih i ostalih udruga, kao i veliki broj mještana.

Posebno su ugrožene kuće u Trnovcu u Ulici Nikole Tesle, Radničkoj i Cankarevoj ulici. Za potrebe obrane kuća osigurano je oko tisuću vreća punjenih pijeskom dok je dvostruko veći broj, dvije tisuće vreća, dopremljen u Zamlaku gdje je najteža situacija u općini Trnovec Bartolovečki. Obiteljskim kućama u tom mjestu prijete zaobalne vode koje stižu iz Plitvice kao i okolnih odteretnih kanala koji ne mogu prihvatiti svu vodu uzrokovanu obilnim padalinama.

Video kako se po poplavama snalaze mještani Zamlake nam je poslala Monika Tkalčec

Ispumpavaju se podrumi obiteljskih kuća u Šemovcu, Štefancu, Bartolovcu i Žabniku, a veliki problem stvaraju u potpunosti vodom opterećeni kanali i vodom natopljena zemlja, koji više ne mogu prihvatiti tolike količine vode.

Unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima veliki broj mještana radi sve što je u njihovoj moći da se štete svedu na minimum. Na tome i na iskazanoj solidarnosti načelnik općine Zvonko Šamec zahvaljuje svima. Posebna zahvala upućuje se i obrtnicima s područja općine koji su ustupili svoju mehanizaciju za borbu protiv poplava.

{gallery}poplave trnovec bartolovecki rujan 2014{/gallery}

Komentari