Vidovec Bios i do pete pobjede u nastavku sezone

Objavljeno: 06.03.2013. 23:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Teže nego što se to možda očekivalo, Vidovec Bios stigao je do pete pobjede u nastavku sezone, protiv vinkovačke Spačve. Time je Vidovec Bios i jedina ekipa u ligi, koja u nastavku sezone nije ubilježila poraz. Ukupno je to sedma uzastopna utakmica bez poraza vidovečkih rukometaša, ubrojavši i posljednju jesensku utakmicu protiv Bjelovara...

Bila je to vrlo teška utakmica za domaće rukometaše, koji su zbog problema s ozljedama započeliu mještovitom sastavu, bez dva glavna srednja vanjska igrača Vidačeka i Alena Melnjaka. Gosti su to znali iskoristiti te su ostavili bolji dojam u prvom poluvremenu.

Šarenac  s vanjskih pozicija i Raljević s crte zadavali su najviše problema obrani domaćina, a Spačva je u jednom trenutku vodila čak 13:9. Poluvrijeme je na kraju završilo neriješenim rezultatom – 16:16. Drugi dio u pripao je domaćinu, koji je u potpunosti preokrenuo utakmicu u svoju korist.

Tomislav Balent se razbranio na golu, sa sveukupno 18 obrana bio i prvi igrač utakmice, a iako Vidovec Bios nije igrao kvalitetno kao u nekoliko posljednjih susreta, ipak je rutina Jeftića i društva usmjerila utakmicu.

Na kraju su ponovno navijači domaćih morali „drhtati“ za rezultat, iako je dset minuta prije kraja semafor pokazivao 25:20. Gosti stižu do 25:24, i do kraja je utakmica bila prilično napeta. Spačva nije stigla bliže od jednog gola zaostatka, a na kraju Peček pogađa za 28:26.

Ovom pobjedom Vidovec Bios se učvrstio u sredini tablice, a već u subotu imaju novi težak ispit, kada gostuju u Gorici. U slučaju pobjede na ovom gostovanju, moguće je čak da bi im se i otvorila vrata gornjeg dijela tablice, i Lige 6, iako su borbu za Europu praktički već osigurali, jer sigurno neće biti ispod  sedmog mjesta tablice, pa će sigurno u Ligu 4 (5-8. Mjesto).

Uprava kluba organizirala je i odlazak na utakmicu u Veliku Goricu, koja se igra u subotu, pa pozivaju sve navijače da im se jave ukoliko žele ići na ovaj susret.

Vidovec Bios – Spačva 28:26 (16:16)

Vidovec Bios – Grd, Dobovičnik 2, Peček 3, A. Melnjak 1, Jeftić 6, Svetec 1, Vincek 3, M. Melnjak, Težak 2(1), Vidaček, Breljak, Turković 4, Balent (18+0 obr.), Mišković 1, Herman 3, Marčec 2. Trener: Alan Belko.

Spačva – Stojanović (9+0 obr.), Šikić 2, Oroz 6(1), Kalaica, Šarenac 6, Mišić 3, Tomašević, Dobrinkić-Parić, Džijan, Raljević 5, Kuže, Kordi, Rimac 4. Trener: Josip Mečić.

Komentari