Vidovec Bios u prepunoj dvorani 'pojeo' medvjeđi gulaš

Objavljeno: 14.04.2012. 21:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U sjajnoj atmosferi, prepune dvorane u Vidovcu, rukometaši Vidovec Biosa ostvarili su veliku pobjedu, protiv dvostrukog prvaka bivše države, slavnog Medveščaka.

>> FOTO: Sjajna vidovečka rukometna večer

Bila je to prava „zelena rasprodija“, u kojoj je domaćin od prve minute, bodren fanatičnim navijanjem, želio pokazati tko je najkvalitetnija ekipa lige. Tomislav Balent je „zaključao“ vrata, a Vidovec Bios je vodio 5:0 u 10. minuti, uz još dva promašena zicera. Trener Zrnić primoran je na time-out u vrlo ranoj fazi utakmice.

Domaćin je propustio i još veće vodstvo, a gosti iz Zagreba vraćaju se na 8:6, u 20, minuti. Nošen sjajnim Sršenom u napadom i „čeličnom obranom“, dolazi na 11:7, minutu i pol prije kraja. Tada neshvatljivo griješe, gosti postižu dva lagana pogotka, te umjesto sa većom prednošću Vidovec Bios na odmor odlazi sa 11:9.

U nastavak rukometaši Biosa ponovno kreću snažno, s dva uzastopna pogotka dolaze na 13:9, a kod rezultata 14:11 rade seriju od čak 7:0, za totalnu euforiju u prepunoj vidovečkoj dvorani. Rezultat je bio 21:11, ali gosti su bili nokautirani. Prvi gol iz igre, u nastavku su postigli tek u 45. minuti, što dovoljno govori o sjajnoj igri vidovečkih rukometaša.

Vidovec Bios igrao je sjajno, uz odličan show u dvorani. Cijela ekipa Vidovec Biosa bila je na visini zadatka, igraju su izabranici Saše Kučeka znatno bolje nego u prošlom kolu, gdje su poraženi u Biogradu. Junaci susreta bili su maestarlni Tomislav Balent s čak 27 obrana, i odlični Ivan Sršen sa 9 golova.

Ovom pobjedom Vidovec Bios preuzeo je ponovno vodstvo na tablici, od Medveščaka, a do kraja sezone su četiri kola, u kojima bi vidovečki rukometaši trebali zadržati čelno mjesto, koje su i držali od prvog do prošlog kola.

I za kraj, spomenimo da je ovom pobjedom, Vidovec Bios i matematički član Premijer lige iduće sezone, što je velika stvar za malo mjesto poput Vidovca. Pobjeda je na kraju mogla biti i uvjerljivija, a organizatori ponovno zaslužuju sve pohvale za organizaciju utakmice.

Show su potpomogli i bend October Light sa bubnjarom Sašom Mačekom, sjajna spikerica Karmen Špiranec i navijači, tako da je atmosfera ponedak bila poput one na hokeju na ledu, kada igraju zagrebački Medvjedi. Vidovec Bios položio je još jedan ispit s odličnim, a veselimo se njihovim utakmicama i dogodine, kada će igrati u Premijer ligi.

Vidovec Bios – Medveščak NFD 28:20 (11:9)

Vidovec, dvorana Osnovne škole. Gledatelja: 1000. Suci: Jurinović (Zadar), Mrvica (Biograd).

Vidovec Bios – Črnila (1+0 obrana), Vladušić 1, Dobovičnik, Bogović, Jeftić 5, Čolak, N. Melnjak, Vincek 2, M. Melnjak 3(1), Sršen 9(2), Vidaček 3, Breljak, Lovrenčić 1, Malner 2, Turković 2, Balent (27+0). Trener: Saša Kuček.

Medveščak NFD – Bouček (6+0), Rajič, Tomić, Gadža 1, Babić, Marinčić 4, Golić 1, Tokić, Lind 6(2), Štembal, Mateša, Pašalić 5(5), Gudlin, Jagić 2, Rončević (4+0 obrana), Gotal 1. Trener: Dario Zrnić.

Sedmerci: Vidovec Bios 4(4), Medveščak NFD 7(7).

Isključenja: Vidovec Bios 12 minuta (Jeftić 6, M. Melnjak 4, Vincek 2); Medveščak NFD 8 minuta (Tomić 2, Gadža 2, Tokić 2, Gotal 2).

 

Komentari