Vidovec Bios minimalno poražen od odličnog Maribora

Objavljeno: 01.02.2012. 20:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U odličnoj utakmici protiv Maribora, Vidovec Bios minimalno je poražen od slovenskog prvoligaša, rezultatom 29:28, no vrlo lagano mogli su stići i do pobjede protiv snažnog protivnika...

Bila je to odlična utakmica, svih 60 minuta visokog tempa, poput prošlotjedne sa Siscijom, gdje je Vidovec Bios ubilježio pobjedu.

U "generalnoj probi" u Vidovec je stigao snažni Maribor, predvođen hrvatskim rukometašima Špelićem, Tarabocchijom, Svalinom i vratarem Lončarom te bivšim slovenskim reprezentativcem, pivotom Oštirom.

Upravo nakon sjajnih obrana Lončara, koji je obranio dva zicera i penal Dobovičniku, Maribor je vodio u 10. minuti rezultatom 6:3.  Međutim, u samo pet minuta, nakon par obrana Balenta, Vidovec  Bios vraća se u utakmicu te je rezultat 8:8.

Oko petnaeste minute, u igru je ušao i novi igrač u redovima Biosa, kružni napadač Andro Vladušić, pristigao iz Siscije. Nedugo potom, Vidovec Bios ima i dva gola prednosti (11:9), a na odmor su otišli s mimalnom prednošću – 14:13.

Golovima Turkovića i Sršena, Vidovec Bios otvara drugo poluvrijeme  za 16:13, a potom su prednost i povećali na 4 gola razlike. U 37. Minuti imali su 20:16, i penal, ali Lončar sjajnom obranom preokreće tijek susreta. Maribor radi seriju od čak 8:1 i dolazi na tri gola prednosti.

Upornom igrom, Vidovec se uspijeva vratiti na 25:25, ali ne uspijevaju još jednom „prelomiti“ susret u svoju korist. Na kraju minimalna pob jeda gostiju iz Maribora 29:28.

- Zadovoljan sam, ipak oni imaju dvostruko više treninga u nogama, vidi se da mi još nismo na najvišoj fizičkoj razini da bi mogli izdržati ritam ovakve utakmice, a kako se radi, morao sam i dosta rotirati, da isprobam razne kombinacije - kazao je nakon utakmice Saša Kuček, trener Vidovec Biosa.

Do kraja priprema, Vidov ec Bios više neće imati natjecateljskih utakmica, slijedi samo finalni „glanc“ do početka prvenstva, 11. veljače u Vidovcu protiv Moslavine. Očekuje ih i susret osmine finala kupa, a ukoliko Zamet ne pristane na odgodu, susret će se igrati u srijedu, 8. veljače u Vidovcu.

Vidovec Bios – Maribor 28:29 (14:13)

Vidovec, dvorana Osnovne škole Vidovec. Suci: Cepanec (Turčin), Magić (Trnovec Bartolovečki).

Vidovec Bios – Vujović, Balent, Črnila, Vladušić, Dobovičnik 2, Lilić , A. Melnjak 5(3), Čolak, Bogović, N. Melnjak, Vincek 1, M. Melnjak 5, Sršen 6, Breljak, Lovrenčić , Jeftić 4, Turković 5. Trener: Saša Kuček.

Maribor – Lončar, Silošek, Mirković 1, Tarabocchia 5, Svalina 3, Oštir 2, Špelić 3, Kramar, Razgor 3, Pučnik 1, Fister, Lesjak, Šoštarič 4, Kleč 2, Vujić 5, Špende. Trener: Marko Šibila.
Sedmerci: Vidovec Bios 6(3), Maribor 3(3)

Komentari