Vidovec Bios očekivano svladao Varteks Di Caprio u lokalnom derbiju

Objavljeno: 22.09.2012. 21:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Na vidovečkoj premijeri Premijer rukometne lige, dvorana osnovne škole bila je premala za sve navijače Vidovec Biosa i Varteks Di Caprija, koji su željeli pogledati lokalni derbi. Na kraju očekivana pobjeda Biosa, no uz mnogo više rezultatske neizvjesnosti, nego što se to možda moglo očekivati.

Bila je to utakmica u kojoj je domaćin krenuo nekako nervozno, na momente i pretjerano grubo, iako je bio izraziti favorit. Mladi Varteksovci, uz Rodika i Žnidarića, krenuli su bolje, i poveli 3:1, i držali priključak do sredine prvog dijela. Tek oko 15. minute je Vidovec Bios poveo, rezultat je bio 8:6.

Prednost je predkraj prvog poluvremena iznosila već „komotnih“ pet razlike, no u posljednjim minutama gosti iz Varaždina smanjuju na 16:13, što je bio i rezultat poluvremena.

U nastavak vidovečki rukometaši kreću znatno bolje, pa je tako prednost uskoro šest golova (22:16), no nisu se domaći uspjeli „odljepiti“ na veću razliku. Izuzetnom borbenošću mladi Varteksovci nisu se predavali, tako da je prednost čak i smanjena. Desetak minuta prije kraja bilo je čak i samo tri gola razlike, no veće neizvjesnosti ipak nije bilo.

-Moram biti zadovoljan, naročito nakon jako loše utakmice protiv Karlovca. Danas smo pokazali puno više, Rodik nam je puno pomogao i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Najvažnije da smo pružili dobar otpor i da lokalni derbi nije zakazao – kazao nam je trener Varteks Di Caprija Matija Kraljić.

Konačan rezultat glasio je 35:29, a najbolji igrač susreta bio je odlični Dominik Mišković, koji je zabio 9 golova. Vidaček i Melnjak postigli su po pet, kao i Sršen, no od toga su četiri bila iz sedmerca. Odlični Rodik vukao je Varteks Di Caprio, sa osam golova, a mladi Trojko i Tači dodali su pet golova.

- Zadovoljan sam, a ekipa je još u formiranju. Puno je novih igrača, puno igrača nema prvoligaškog iskustva. Neki možda i nisu kalibar, koji mogu igrati u tako visokom tempu. Važno je da su prvi bodovi tu, ići će sve bolje i bolje u sljedećim utakmicama -  kazao je Saša Kuček, trener Vidovec Biosa.

Već u srijedu rukometaši Vidovec Biosa imaju i znanto teži ispit, kada im u 19 sati goste dolazi najsnažnija momčad lige, sisačka Siscia, a za eventualni uspjeh u toj utakmici će trebati pokazati znano više nego u prve dvije utakmice. No sigurno možemo očekivati punu dvoranu i pravu podršku s tribina za rukometaše Biosa.

Vidovec Bios – Varteks Di Caprio 35:29 (16:13)

Vidovec, dvorana Osnovne škole. Gledatelja: 700. Suci: Bosak i Herceg (Varaždin).

Vidovec Bios – Grd (7+0), Dobovičnik, Peček, Matijašec, Svetec 2(2), Vincek, M. Melnjak 5, Sršen 5, Sršen 5(4), Vidaček 5, Breljak, Lovrenčić 2, Turković 4, Balent (6+0), Mišković 9, Herman 1, Marčec 2. Trener: Saša Kuček.

Varteks Di Caprio – Žitnjak (5+1), Sklepić 1, Trojko 5, Žnidarić 3, Bačani, Marenčić 2, Rodik 8, Petrošanec, Varšić (4+0), Valinčić, Marcijuš (3+0), Šipuš 1, Bogović 2, Tači 5, Hirš 2. Trener: Matija Kraljić.

Isključenja: Vidovec Bios 14 minuta (Vidaček 2+2, Turković 2+2, Svetec 2, Herman 2, Mišković), Varteks Di Caprio 6 minuta (Tači 2, Rodik 2, Šipuš 2).

Sedmerci: Vidovec Bios 7(6), Varteks Di Caprio 0.

Komentari