Vidovec: Nastavlja se obnova sakralnih objekata na području općine

Objavljeno: 09.12.2014. 08:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Vidovec

Izvor: Kapela na mjesnom groblju u Vidovcu

U posljednjih nekoliko godina na području općine Vidovec intenzivno se obnavljaju ili grade sakralni objekti.

Obnovljeno je tako raspelo u Krkancu, uređen je prostor ispred kapele Sv. Antuna u Tužnom, donirana su sredstva za popločavanje te uvođenje grijanja i vode u župnu crkvu u Vidovcu, sufinancirana je izgradnja novog raspela u Ulici Braće Radića u Vidovcu kao i kupnja zvona za kapelu u Domitrovcu.

Sredinom studenog obnovljeni su pil Trpećeg Isusa koji se nalazi u samom centru Vidovca te kapela na mjesnom groblju, s čijom je obnovom Općina Vidovec krenula u listopadu ove godine. Projekt obnove pila i kapele na mjesnom groblju vrijedan je 185.421 kuna, a financiran je iz proračuna Općine Vidovec te sredstvima Ministarstva kulture.

Također, Općina Vidovec ove se godine javila na natječaj Ministarstva kulture čija se sredstava očekuju početkom iduće godine kako bi se moglo nastaviti s obnovom unutrašnjosti kapele na mjesnom groblju.

Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić izrazio je zadovoljstvo obnovom te je istaknuo važnost očuvanja sakralnih objekata jer su oni dio kulturne baštine Vidovca i njegovih mještana.

Komentari