Vidovečka dramska skupina "Videki" gostovala u Aachenu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 14.05.2012. 10:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Svake druge godine se u njemačkom gradu Aachen-u održavaju Dani školskog kazališta na kojima je gostovala dramska skupina „Videki“ sa dramskom skupinom „Sturm“ iz OŠ Cestica i „Felix“ iz OŠ Petrijanec .

Dramska skupina „Videki“ iz Vidovca je poziv da sudjeluje na Danima školskog kazališta dobila po prvi put prije dvije godine te se zajedno sa dramskom skupinom „Felix“ iz OŠ Petrijanec predstavila svojim predstavama na festivalu.

- Poziv smo dobili i ove godine te smo se  zajedno sa dramskom skupinom „Sturm“ iz OŠ Cestica i „Felix“ iz OŠ Petrijanec uputili u Aachen kao jedini predstavnici iz Hrvatske. Putovanje je trajalo 4 dana, a prvi dan iskoristili smo da upoznamo njemački grad Köln. Nakon toga išli smo na izlet u glavni grad Belgije i sjedište EU, Bruxelles gdje smo uživali u belgijskim vaflima sa čokoladom , jagodama i slatkim vrhnjem – ističu mladi glumci koji su u Bruxelles-u posjetili i naš ured Agencije za razvoj.

Treći dan boravka bio je rezerviran za radionice i nastup. Radionice su bile organizirane u tri grupe, a svaka je dobila svojeg voditelja te se kroz vrlo zanimljive igre improvizacija pripremala za poslijepodnevni nastup.

- Domaćini u svakoj od radionica bili su učenici Gimnazije iz Aachena. Do kraja rada u radionicama učenici su postali najbolji prijatelji. Poslije podne imali smo nastupe nakon kojih smo razgledali Aachen, grad njemačkog kralja Karla Velikog. Posljednji dan  je brzo stigao i krenuli smo na put prema kućama uz usputno zaustavljanje u Frankfurtu gdje smo razgledali uži centar grada. Svakako je najveći dojam kako u Köln-u tako i u Frankfurtu na nas ostavila katedrala – zaključuju članovi Dramske skupine „Videki“ koji jedva čekaju slijedeće Dane školskog kazališta koji će se održati 2014. godine.

Komentari