Vidovečke rukometaše milimetri dijelili od polufinala kupa

Objavljeno: 14.04.2011. 08:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Rukometaši Vidovec BIOS-a bili su nadomak senzacije u četvrtzavršnici rukometnog kupa. Prvoligaš Bjelovar uspio je proći na Final Four tek nakon izvođenja sedmeraca!

Rukometaši Vidovec BIOS-a ispali su u četvrtzavršnici rukometnog kupa od Bjelovara nakon izvođenja sedmeraca. Konačni rezultat bio je 32-31 (25-25, 10-9) za Bjelovarčane.

U uzavreloj atmosferi vidovečke dvorane,  u kojoj se nakupilo gotovo 1000 gledatelja, nakon 60 minuta lavovske borbe, pobjednik je odlučen tek nakon sedmeraca.

Bjelovar je imao minimalnu prednost na odmoru (9-10), vodio veći dio drugog poluvremena, ali vidovečki rukometaši nisu se predavali i na krilima Malnera i odličnog Breljaka stigli do su superuzbudljive završnice.

Zanimljivo, prvi puta su poravnali tek minutu prije kraja utakmice. Malner je iz penala zabio za 25-25, a potom su igrači Vidovca obranili napad za odlazak u "pripetavanje".

Nažalost po ljubitelje rukometa u varaždinskom kraju, lutrija sedmeraca okrenula je sreću Bjelovarčanima. Nakon sedme serije izvođenja, Bjelovar je konačnim rezultatom 32-31 ostvario pobjedu i prolaz na Final Four.

Nakon prve serije od pet "penala", uslijedila je i druga, po sistemu tko prvi promaši, ispada. I šesti izvođači na obje strane bili su uspješni, a sedmi sedmera za Bjelovar pogodio je Đuričin. Na drugo strani na crtu staje Miljenko Melnjak, ali vratar  Ivan Karabatić, uspijeva obraniti njegov udarac.

U redovima Bjelovara nezaustavljiv je bio Sršen, koji je na poziciji lijevog vanjskog postigao 7, Đuričin je dodao 6, a Pribanić 5 golova. Bjelovarčani su igrali odličnu obranu 3-2-1, u kojoj su se posebno isticali Josip Vidović i Antonio Pribanić.

Najbolji strijelac Vidovca bio je Malner s 9 golova od čega 8 iz penala, a prvo ime domaćih u ovoj utakmici bio je Mario Breljak, sa šest golova iz igre. Na crti se odlično držao iskusni Brkinjač, koji je postigao tri pogotka i izborio pet sedmeraca. Kreatori igre Svetec i Dobovičnik postigli su po dva gola.

Vidovečka dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, organizacija je bila vrhunska. Prije samo nastupa vidjeli smo i nastup vidovečkih mažoretkinja, a posebni gosti bili su Joža Bećar i trbušne plesačice Desert Queens iz udruge OrientArt iz Varaždina.

Uz brojne navijače i ljubitelje rukometa, na tribinama su se našli i brojni uzvanici. Bili su prisutni gotovo svi rukometaši iz regije, nogometaši, a svakako moramo istaknuti predsjednika HOO-a Zlatka Matešu.

Bila je ovo najveća utakmica u najboljoj sezoni u povijesti rukometaša Vidovca. Plasman u Prvu ligu i četvrtzavršnica kupa Hrvatske najveća su nagrada za ovogodišnji kvalitetan rad.


Izjave trenera:

Zvonimir Melnjak, trener RK Vidovec BIOS

- Nemam što zamjeriti mojim dečkima, bili su odlični, samo sreća je odlučivala, sedmerci su uvijek lutrija. Pokazali smo da se u Vidovcu igra odličan rukomet, hvala sjajnim navijačima, koji su nas nosili cijeli susret.

Željko Vidaković, trener RK Bjelovar

- Bila je to vrlo teška utakmica. Moji mladi igrači nažalost nisu odigrali ni 50 posto onoga što inače znaju. Mi smo držali rezultat, ali nažalost, na kraju smo morali odlučivati pobjednika iz sedmeraca. U konačnici ipak mogu biti zadovoljan jer smo pobijedili.


Vidovec Bios – Bjelovar 31:32 (25:25, 9:10)

Vidovec, dvorana Osnovne škole Vidovec, gledatelja 1000. Suci: Gubica i Milošević

Vidovec Bios - Benko, Kežman, Brkinjač 3, N. Melnjak, M. Melnjak 1, Posavec, Breljak 6, Vujović, Lovrenčić 1, Malner 9 (8), Golub, Damir Turković 1, Dobovičnik 2, Pajić, Lilić, Svetec 2. Trener: Zvonimir Melnjak.

Bjelovar – Grkinić, Ezgeta, Lalić, Jurjević 1, Šimunović, Karabatić, Gavranović, Pribanić 6, Grgić, Merhar, Gašparović 1, Vidović 2, Đuričin 6 (3), Dejan Turković 2, Sršen 7, Horvat

Obrane: Vidovec BIOS 10 (Vujović 10); Bjelovar 10 (Karabatić 10)

Sedmerci: 26:25 Svetec, 26:26 Gašparović, 27:26 M. Melnjak, 27:27 Dejan Turković, 28:27 Dobovičnik, 28:28 Jurjević, 29:28 Malner, 29:29 Vidović, 30:29 Damir Turković, 30:30 Đuričin | 30:31 Gašparović, 31:31 Svetec, 31:32 Đuričin, Karabatić brani sedmerac M. Melnjaka

Komentari