Vidovečki načelnik Hranić sudjelovao na sjednici Odbora regija EU u Bruxellesu

Piše: eVz

Objavljeno: 08.12.2012. 11:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Tijekom prošlog tjedna održana je plenarna sjednica Odbora regija EU u Bruxellesu na kojoj je uz varaždinskog župana sudjelovao i vidovečki načelnik Bruno Hranić.

S obzirom da je kao član-promatrač u Odboru regija,  imenovan je u komisiju NAT koja se bavi pitanjima poljoprivrede, zdravstva, ribarstva i pomorske politike. Hranić je 05.12. sudjelovao na zasjedanju NAT-a na kojem su se razmatrale teme iz nadležnosti komisije (poljoprivreda, zdravstvo, ribarstvo i pomorska politika), a ujedno se iz tog područja pripremala tematika za sljedeću plenarnu sjednicu.

Sljedeći dan 06.12. održana je sjednica komisije ENVE čiji je Hranić također član-promatrač, a koja se bavi pitanjima pitanjima okoliša, klimatskih promjena i energetske politike.

U tri dana boravka u Bruxelesu Hranić je upoznao niz dužnosnika EU i predstavnika europskih regija, te je dogovoreno da će se tijekom sljedeće godine Općina Vidovec predstaviti u Europskom parlamentu i Odboru regija sa svojim specifičnostima ( Zeljarijada, Varaždinsko zelje, bučino ulje,vina, poljoprivredna proizvodnja). 

Komentari