Vincekovo na viničkim bregima proslavljeno kod domaćina M. Kostanjevca

Objavljeno: 23.01.2013. 09:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger

Premda je veliki snijeg tijekom proteklog tjedna zatrpao strme viničke brege, vinogradare s područja općine to nije nimalo zasmetalo da i ove godine u svojim goricama obilježe blagdan sv. Vinka, odnosno, službeni početak vinogradarske godine.

I dok je pjesma diljem viničkih brega odzvanjala već i nekoliko dana prije samog blagdana, članovi Udruge vinogradara Vinea Vinica proslavu su zakazali na sam blagdan sv. Vinka.

Domaćin ovogodišnje proslave značajnog vinogradarskog blagdana bio je sam načelnik Općine Vinica, ujedno i član Upravnog odbora Vinee Vinica, Marijan Kostanjevac.

- Dvije godine zaredom domaćin je bio predsjednik Vinee, dok se ove godine poklopilo da to budem ja, kao jedan od članova Upravnog odbora - pojasnio je domaćin zadovoljan što se proslavi, usprkos lošem vremenu, odazvalo stotinjak ljudi. 

Nakon što je obred rezanja trsa, kojeg je predvodio vinički župnik vlč. Valent Posavec završio, gosti su zajedno s domaćinom požurili u Pastoralni centar sv. Josipa gdje je, uz grah, nastavljeno veselo druženje.

Više pročitajte u Varaždinskom tjedniku od 24. siječnja.

Komentari