Vinko Harjač, predsjednik DŠR Lančić-Knapić, primio nagradu za razvoj sportske rekreacije

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 11.02.2013. 07:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

 Vinko Harjač, predsjednik DŠR Lančić-Knapić,  primio je priznanje HSSR-a, a riječ je o Medalji "Mirko Relac" za razvoj sportske rekreacije za 2012. godinu...

Podjela nagrada održala se na svečanoj Skupštini HSŠR "Šport za sve“ povodom "Dana sportske rekreacije Hrvatske“ u Zagrebu u hotelu “Panorama”.  Vinko Harjač se sportom i sportskom rekreacijom bavi više od 45 godina. Sportsku karijeru započinje sa 16 godina u malonogometnoj ekipi Lančić-Knapić.

Potom se uključuje u "Kuglačku ekipu Katastra Ivanec" iz koje nastaje "Kuglački klub Ivančica Ivanec", čiji je član do 1986. godine. Bavio se i ostalim rekreativnim sportovima, posebno trčanjem na kraće i dulje staze, kao i sportskim ribolovom.

Jedan je od glavnih inicijatora osnivanja Društva za športsku rekreaciju Lančić-Knapić, a na funkciji tajnika "DŠR Lančić-Knapić" predvodi društvo na mnogim sportsko-rekreativnim manifestacijama. Vrlo brzo društvo postaje poznato diljem Hrvatske i već 1989. godine DŠR dobiva plaketu "Hrvatskog saveza sportske rekreacije" kao "Najbolja mjesna zajednica u Republici Hrvatskoj", što je ponajviše zasluga Vinka Harjača koji je bio pokretač i predvodnik svih aktivnosti u društvu. Prošle godine Harjač je od Zajednice sportskih udruga grada Ivanca primio i Nagradu za životno djelo.

 

Komentari