Više od 170 gradišćanskih Hrvata stiže u posjet Varaždinskoj biskupiji

Objavljeno: 27.09.2012. 16:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

U posjet Varaždinskoj biskupiji u subotu 29. rujna doputovat će na dvodnevni izlet 174-ero djelatnika u katoličkim medijima u austrijskom Gradišću te njihovih suradnika. Riječ je o njihovu godišnjem izletu koji tamošnji katolički mediji priređuju za svoje djelatnike i suradnike.

Po dolasku u Varaždinsku biskupiju posjetit će najprije župu Kamenica kod Lepoglave gdje će ih dočekati župnik vlč. Dragutin Joč, te će u 12.30 sati u župnoj crkvi sv. Bartola proslaviti svetu misu koju će predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Pokrajinu Gradišće u Austriji i tamošnju biskupiju sa sjedištem u Željeznom sa župom Kamenica povezuje svećenik vlč. Zdravko Gašparić koji je rodom upravo iz te župe, a svećenik je Biskupije Željezno te pastoralno djeluje u njoj.

Zahvaljujući toj poveznici, 50-tak vjernika iz te biskupije svake godine sudjeluje na župnoj proslavi sv. Bartola u Kamenici.

Nakon zajedničkog objeda u Kamenici djelatnici katoličkih medija i njihovi suradnici razgledat će dvorac Trakošćan, a u nedjelju će posjetiti Lepoglavu i biskupski grad Varaždin.

Komentari