Višednevna svečanost za Dan općine Maruševec

Objavljeno: 27.04.2011. 18:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: marusevec.hr

Nakon sjednice Općinskog vijeća, koja će se održati u petak u 14 sati, otvorit će se nova općinska zgrada s vatrogasnim domom

Maruševčani ovih dana slave dan svoje općine. Posebno svečano bit će u petak, kada će, nakon sjednice Općinskog vijeća, koja počinje u 14 sati, svečano biti otvorena nova općinska zgrada s vatrogasnim domom. Gradnju zgrade, vrijedne 3,3 milijuna kuna, zajednički su financirali Općina Maruševec i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Načelnik općine Ivan Šagi kaže da će u novim prostorijama, površine ukupno 840 četvornih metara, biti jedinstven upravni odjel općine te vatrogasci, za čija su vozila izgrađene i garaže.

Dvodnevna folklorna manifestacija počet će u petak u 19 sati, u Domu kulture – 10. Dani folklora Maruševec 2011.

Uz domaći KUD Klaruš, na Danima folklora u petak  i u subotu nastupit će KUD Salinovec iz Salinovca, KUD Lipa iz Lipovljana u Sisačko-moslavačkoj županiji, zatim Romsko društvo Pušča iz Slovenije, KUD Rešetari iz Rešetara, u Brodsko-posavskoj županiji, te KUD Bribir iz Bribira, u Primorsko-goranskoj županiji.

U subotu će se održati i šahovski turnir, u društvenom domu u Donjem Ladanju, te otvoreno prvenstvo Streljačkog kluba Metalac u gađanju malokalibarskom puškom na streljani u Donjem Ladanju.

Općina je ovih dana i gradilište jer se nastavlja graditi kanalizacija od Koretinca prema Ladanju. Rekonstruirat će se i dio rudničkog kanala, čime će se riješiti problem podzemnih voda bivšeg rudnika u Donjem Ladanju koje mještanima zadaju dosta briga.

Komentari