Vodostaji rijeka u opadanju, pojedine ceste i dalje zatvorene za promet

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.11.2013. 09:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT

U ponedjeljak navečer u prostorijama Hrvatskih voda održan je sastanak članova stožera zaštite i spašavanja Varaždinske županije, gradonačelnika i načelnika općina sa ugroženih područja te predstavnika Hrvatskih voda.

Na sastanku je analizirana situacija te su locirana najugroženija područja. Zaključeno je da se na tim područjima, uz koordinaciju predstavnika Hrvatskih voda, poduzmu potrebne aktivnosti kako bi se spriječilo ugrožavanje stanovništva. Hrvatske vode jučer su od 22 sata proglasile izvanredno stanje obrane od poplava za sliv rijeke Plitvice i Bednje.

>> Obilna kiša i poplave uzrokuju probleme širom Varaždinske županije

Prema informacijama iz Centra za obranu od poplava, tijekom noći i ujutro vodotok rijeka Bednje i Plitvice ima tendenciju opadanja. Primjerice, vodostaj rijeke Bednje u gradu Lepoglavi u 0:00 sati iznosio je 229 cm dok je jutros u 7:00 sati iznosio 122 cm. Također je i rijeka Plitvica kod Kneginca Gornjeg do jutra pala za 11 cm.

Nizvodno, na širem području grada Ludbrega i susjednih općina, vodostaji obiju rijeka još su u laganom porastu što je posljedica prolaska vodenog vala. Procjenjuje se da će taj val proći za približno 40 sati.

Potencijalno ugrožena područja još su u naselju Hrastovljan (općina Martijanec) te naselju Kapela Podravska (općina Veliki Bukovec), gdje se provode potrebne mjere zaštite u suradnji Hrvatskih voda i lokalne samouprave.

I nadalje su zatvorene za promet prometnice:
Županijska cesta 2084 Kaniža – Jerovec  (grad Ivanec)
Županijska cesta 2083 Vrbno – Vranojevje (općina Bednja)
Županijska cesta 2111 Jalšovec – Poljana Donja (grad Varaždinske Toplice)
Županijska cesta 2085 Ivanec – Jerovec (grad Ivanec)

Komentari