vrane-građani 1:0

Vrane dobile na vremenu! Odgođena akcija tjeranja vrana iz pojedinih varaždinskih kvartova

Objavljeno: 16.06.2016. 16:35

Počevši od sutra, trebala je krenuti akcija tjeranja vrana. Grad Varaždin zaprimio je pritužbe u kojima stoji kako su vrane 'svojim graktanjem i prekomjernim množenjem uznemiravale građane'. 

Akciju su trebali, po nalogu Komunalnog redarstva Grada Varaždina poduzeti vatrogasci i djelatnici Čistoće, no ona je odgođena do daljnjega. Zbog pritiska javnosti i nemogućnosti da se od nadležnih tijela dobije jasan naputak ili rješenje kako s njima postupati, vrane su dobile na vremenu što se tiče istjerivanja iz grada.  

Podsjetimo, građani su se žalili kako im vrane stvaraju problem zbog prekomjernog razmožavanja. Komunalno redarstvo Grada Varaždina je temeljem zahtjeva građana iz pojedinih dijelova grada te pritiska javnosti željelo izaći u susret građanima i riješiti taj problem u skladu s ekološkim normama bez da ubija zaštićene životinje ili da im nanosi bilokakvu bol.

Akcijom se željelo navesti životinje da staništa pronađu na njima primjerenijim mjestima u prirodi gdje ne bi bile ometane u svojim prirodnim ciklusima. 

               

Komentari