Vrijedan defibrilator u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.03.2014. 18:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije bogatiji je za još jedan medicinski uređaj - defibrilator vrijednosti više od 60 tisuća kuna.

Defibrilator je dio standardne medicinske opreme cestovnog vozila Tima T1 za obavljanje djelatnosti hitne medicine, a medicinski uređaj Lifepack 15 pribavljen uz pomoć donacije, uz suglasnost Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske. Svojim funkcijama uređaj će timovima izvanbolničke hitne medicinske službe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije omogućiti visoku kvalitetu rada na terenu.

Na poziv ravnateljice Jasminke Begić, vrijedni uređaj pregledali su zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije Ruža Jelovac, koji nisu krili svoje zadovoljstvo zbog uređaja koji će svojom funkcionalnošću dodatno podići kvalitetu hitne medicinske usluge, a istaknuto je i kako će pravovremena i stručna reakcija uz upotrebu ovog uređaja u slučaju potrebe zasigurno pomoći spasiti nečiji život.

Komentari