Za Noć muzeja MUGI se izložio u Muzeju suvremene umjetnosti

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 02.02.2014. 15:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U najposjećenijem muzeju za Noć muzeja, Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, ispred nekoliko tisuća ljudi, izložio se MUGI (Mladi u Galeriji izlažu).

Izložba radova pobjednika natječaja MUGI veliko je finale natječaja koji je VANIMA raspisala u suradnji s Gradom Varaždinom, Galerijskim centrom Varaždin i Muzejom za suvremenu umjetnost Zagreb prošle godine na četiri filmske teme.

Mladi autori Martina Stipan, Marina Šafarić, tim Vereteri i Mihael Bađun, pobjednici prvog MUGI-ja, bili su nagrađeni samostalnom izložbom u predvorju kina Galerija u Varaždinu u trajanju mjesec dana, a obzirom na kvalitetu pristiglih radova, a prema odluci selektora Darka Sačića, Ivana Meseka i Nade Beroš, u MSU-u su bili izloženi svi.

Drugi MUGI natečaj bit će otvoren 17. veljače, a trajat će do 1. srpnja 2014. godine. I drugi MUGI ide pod sloganom “izađi iz ladice – izloži se!”, a pozivamo sve mlade od 15 do 25 godina da se natječaju i odazovu te da  pokažu svoju fascinaciju filmkom umjetnošću pretočenu u dvodimenzionalni medij. Tekst natječaja za drugi MUGI dostupan je na www.kino-galerija.hr/mugi.

U predvorju kina Galerija i dalje ćemo predstavljati mlade neafirmirane umjetnike nevezano za MUGI, pa će tako od 6. veljače za ragled biti postavljeni radovi Nele Kliček inspirirani EKV-om.

Komentari