Zahuktala se sanacija odlagališta smeća u Jerovcu

Piše: eVz/ivanec.hr

Objavljeno: 08.12.2011. 13:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: ivanec.hr

Ovoga su tjedna počeli ključni radovi na projektu sanacije odlagališta komunalnog otpada u Jerovcu, gdje se polažu nepropusne folije za zbrinjavanje svježeg komunalnog otpada.

Radnici tvrtke HIS iz Višnjice, podizvođača varaždinske Meteor grupe, na površini od 4.500 četvornih metara postavljaju podlogu na koju će se ubuduće neškodljivo moći odlagati otpad s područja dvaju gradova i četiriju općina ivanečkoga kraja, piše ivanec.hr

Na dno buduće „kazete“ za odlaganje svježeg smeća, na kojemu je već uređen sloj za odvodnju plinova, postavlja se nepropusna podloga od geotekstila i umjetnih folija.

- Najvrjedniji cilj ovoga projekta je postignut, a to je da će se ubuduće sve količine novog kućnog smeća neškodljivo zbrinjavati, čime smo zapravo na optimalan način riješili jedan od dosad najbolnijih i najsloženijih komunalnih problema ivanečkoga kraja – istaknuo je Milorad Batinić, gradonačelnik.

Prethodno su oko „kazete“ iskopani kanali za odvodnju procjednih i oborinskih voda u taložnice, obujma 250 prostornih metara.

Sve to omogućit će da se novo smeće ubuduće odlaže po europskim ekološkim standardima, bez opasnosti od onečišćenja tla, zraka i podzemnih voda.

U novouređenu kazetu smeće će se početi odlagati već nakon Nove godine., a od ukupno tri predviđene kazete, ova je najmanja.

Komentari