Zahuktavaju se pripreme za Međunarodnu izložbu cvijeća u Starom gradu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 06.09.2013. 07:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT

Udruga vrtlara Varaždinske županije i ove godine u sklopu Varaždinskih baroknih večeri te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina organizira Međunarodnu izložbu cvijeća.

Tema ovogodišnje, 18. Međunarodne izložbe cvijeća, koja će se održati od 26. do 29. rujna u Starom gradu, bit će "Barok-glazba-cvijeće", a podtema "Ruža - kraljica cvijeća".

Kako ističu organizatori, ruža se tradicionalno koristila u različitim prigodama te se intenzivno uzgajala i koristila kroz povijest u vrtovima, perivojima, na poznatom varaždinskom groblju i u Arboretumu Opeka, stoga na ovaj način žele svim posjetiteljima ponovno približiti značaj i ljepotu ruže.

Koncepcija 18. izložbe predviđa još snažnije i značajnije uključivanje obrtničkih i vrtlarskih  udruga  i malih OPG-a iz ostalih županija te inozemnih vrtlarskih tvrtki i florista-pojedinaca. S obzirom da je ove godine na Varaždinskim baroknim večerima zemlja partner Ruska Federacija, pred izlagače je postavljen zadatak da svoje instalacije, aranžmane i kompozicije što je moguće više prilagode obilježjima Varaždina i zemlje partnera.  

U sklopu izložbe održat će se i 7. Natjecanje učenika vrtlarskih i poljoprivrednih škola u aranžiranju i izvedbi cvjetnih instalacija.

Izlagači se za sudjelovanje na 18. Međunarodnoj izložbi cvijeća mogu prijaviti do 11. rujna, a detaljne informacije i prijave mogu se preuzeti sa službenih stranica Grada Varaždina.

Komentari