Zahvaljujući putokazima turisti više ne lutaju ivanečkim krajem

galerija-images/Turisticki putokazi u Ivancu

Objavljeno: 26.11.2014. 11:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: TZ Grada Ivanca

Turistička zajednica Grada Ivanca od 2006. godine provodi projekt postava smeđe (turističke) signalizacije. Tako su ovih dana Ivančani mogli vidjeti kako napreduju spomenute aktivnosti...

Turističko vijeće TZ Grada Ivanca donijelo je odluku o procesu i terminski plan identifikacije pojedinih lokaliteta. Odlukom su obuhvaćeni prioritete od šireg društvenog i turističkog značaja, shodno fazama realizacije i financijskim mogućnostima.

Čitava projektna dokumentacija kao i tehnički prometni elaborat izrađeni su od strane TZ-a uz pomoć gradskog Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša, čime su ušteđena znatna financijska sredstva.

- Ove godine su obuhvaćeni prometni pravci pod ingerencijom Županijskih cesta, za što je bilo potrebno ishoditi suglasnost uz predočenje projektne dokumentacije. Neki dodaci su učinjeni i na pravcima pod ingerencijom Hrvatskih cesta. Trenutni postav obuhvaća četiri lokaliteta, ukupno 15 putokaznih ploča s držačima i pripadajućim priborom. U pripremi je izrada još nekoliko putokaznih tabli koje će se naknadno učvrstiti na postojeća postolja. Istovremeno smo osigurali i podmirili sve troškove oko postava, a radove je obavila tvrtka Crtorad iz Varaždina – ističe Boris Jagetić Daraboš, predsjednik TZ Grada Ivanca.  

Također uz postav smeđe signalizacije izrađene su i drvene putokazne ploče s krovićima za obilježavanje planinarskih putova i zanimljivosti na trinaest lokaliteta. Postav na terenu će u konačnici realizirati HPDI, prema ukazanim potrebama i terminskom planu .

Projekt je podržan od strane Hrvatske turističke zajednice, temeljem apliciranog projekta od strane Tz grada Ivanca.

- Nastavak aktivnosti obilježavanja i postava smeđe signalizacije nastavljamo iduću godinu prema terminskom planu shodno financijskim mogućnostima – zaključio je Jagetić Daraboš.
{gallery}Turisticki putokazi u Ivancu{/gallery}

Komentari