Zamjenik američkog veleposlanika u službenom posjetu Međimurju

Objavljeno: 27.02.2012. 12:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Međimurska županija

Ovog petka u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je zamjenik veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Hoyt B. Yee.

Cilj njegova posjeta bio je upoznavanje s mogućnostima ulaganja u najsjeverniju hrvatsku županiju, ali i upoznavanje s mogućnostima i kapacitiranošću administrativnog aparata pri privlačenju stranih investicija te izdavanju potrebnih dozvola.

Na kraćem sastanku sa čelništvom županije Yee je naglasio da u Zagrebu od ostalih diplomata čuo samo pohvale o Međimurskoj županiji, te se na lice mjesta došao uvjeriti u njihovo istinitost.

Osim pomoći kod privlačenja stranih investicija, Amerikanci nude i svoj know-how u privlačenju sredstava iz raznih fondova i banaka.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč pak je naglasio da je Međimurje otvoreno za ulaganja. Dosad je u Međimurju realizirana jedna američka investicija, preloški LPT.

Zamjenik veleposlanika obišao je Centar znanja Međimurske županije gdje je posjetio Regionalnu razvojnu agenciju Međimurje REDEA-u i Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje.

Komentari