Zamjenik ministra gospodarstva posjetio Varaždinske Toplice

Objavljeno: 01.05.2015. 10:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić posjetio je Varaždinske Toplice gdje je s topličkom gradonačelnicom i njenim suradnicima obišao projekte sufinancirane novcem Ministarstva gospodarstva.

Samo neki od realiziranih projekata su uređenje javne rasvjete u nekim gradskim četvrtima te objekt Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata klub Jalševec u Svibovcu, a zamjenik miistra Leverć pohvalio je rad gradske vlasti.

- Ovo je dobar primjer kad gradska vlast kvalitetno priprema projekte i povlači sredstva, ne samo od Ministarstva gospodarstva, već i iz drugih izvora. U Varaždinskim je Toplicama izvršna gradska vlast odlično pripremljena i gradonačelnica Štefanić sa svojim timom odrađuje odličan posao - izjavio je ministar Leverić.

Ministar i gradonačelnica posjetili su i tvrtku Metal-Obad u Donjoj Poljani, koja je iz operativnog programa Ministarstva dobila oko 1,7 milijuna kuna. Tvrtka je već opravdala uložena sredstva te zaposlila nekolicinu novih radnika. U tvrtki Metal-Obad ima 67 zaposlenih, izvozi većinu svojih proizvoda pa godišnje izveze robu u vrijednosti većoj od 10 milijuna kuna.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica također je naglasila dobru suradnju Grada i Ministarstva te ujedno najavila prijavu novih projekata na natječaje.

- Za dva do tri tjedna objavljuju se natječaji za energetsku učinkovitost za koju je Grad spreman. Ovog ćemo puta prijaviti obnovu vatrogasnog doma - najavila je Štefanić.

Dobri gospodarski rezultati povukli su i interes novih investitora.

- Česti su upiti investitora za slobodnim parcelama, kojih u poslovnoj zoni više nema. Stoga, apeliram na vlasnike parcela da u slučaju dolaska investitora prodaju svoje neiskorištene parcele. Ukoliko one stoje prazne i nemaju nikakvu namjenu, vlasniku je u interesu prodati ju investitoru koji će uložiti u gospodarstvo i zaposliti ljude. Sve zajedno je, pak, u interesu daljnjeg gospodarskog razvoja Varaždinskih Toplica - zaključila je Štefanić.

Komentari